Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Διαγωνισμός ομορφιάς Καμήλας / Camel beauty contest

Καλλίγραμμα πόδια, μάτια που αφήνουν υποσχέσεις και σώμα με καμπύλες που προκαλούν -τουλάχιστον- το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων.
Αυτοί, άλλωστε, σε συνεργασία με την κριτική επιτροπή, θα επιλέξουν τις ομορφότερες, τις εντυπωσιακότερες.
Καλλιστεία είναι, όχι παίξε - γέλασε!
Με μια σημαντική διαφορά, όπως σημειώνει και το Reuters:
Στον διαγωνισμό ομορφιάς του Μαζαγέν Αλ-Ιμπλ, οι συμμετέχουσες δεν είναι γυναίκες, αλλά ...καμήλες!
Καμήλες παραδοσιακές, εργασίας, δρόμου, αγωνιστικές, επιδείξεων… Όλων των ειδών, όλων των επιπέδων! Άλλωστε, στην Αραβία υπάρχουν περισσότερες από 40 ράτσες καμήλας και φυσικά για την αγάπη των ντόπιων για τα συγκεκριμένα ζώα, ούτε λόγος!

Τσολιάς!Αυτή την εβδομάδα η φυλή Κατάνι της δυτικής Σαουδικής Αραβίας υποδέχεται στην έρημο της Γκουβεϊίγια (120χλμ. δυτικά του Ριάντ) τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό Μαζαγέν Αλ-Ιμπλ, στα καλλιστεία για την ανάδειξη της ομορφότερης καμήλας σε κάθε κατηγορία.

"Στον Λίβανο έχουν την Μις Λίβανο. Εμείς έχουμε την Μις Καμήλα", αστειεύεται ο Βαλίντ, δημιουργός του site της διοργάνωσης.

Μιας διοργάνωσης που βασίζεται στην αγάπη των αράβων για τα συγκεκριμένα ζώα, τις παραδόσεις της φυλής τους και στην σπουδαιότητα της καμήλας, ως σύμβολο της νομαδικής ζωής των βεδουίνων.

Αμεση συνέπεια; Το Μαζαγέν Αλ-Ιμπλ έχει προσελκύσει χορηγούς που προσφέρουν συνολικά περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία καλύπτουν και το κόστος των βραβείων που θα απονεμηθούν στις νικήτριες του διαγωνισμού και τους ιδιοκτήτες τους: Συνολικά 72 βραβεία που αντιστοιχούν σε ισάριθμα οχήματα αθλητικής χρήσης.

"Οι άραβες βεδουίνοι είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τις καμήλες και την καθαρότητα της κληρονομιάς τους. Αυτή προσπαθούν να διατηρήσουν αναλλοίωτη μέσω του συγκεκριμένου διαγωνισμού ομορφιάς", εξηγεί ο σεϊχης Ομάιρ, εκ των αρχηγών της φυλής, προσθέτοντας: "Συμμετέχουν περισσότεροι από 250 ιδιοκτήτες με περισσότερες από 1.500 καμήλες".

Φυσικά το παρών δίνουν εκατοντάδες θεατές, οι οδηγοί καμηλών τραγουδούν παραδοσιακά στιχάκια για την εξημέρωση των ζώων και οι διοργανωτές εξηγούν τα απαραίτητα χαρακτηριστικά μιας επίδοξης νικήτριας.

Ο Σουλτάν Αλ-Καχτανί προειδοποιεί: "Η μύτη πρέπει να είναι μακριά και να έχει κλίση προς τα κάτω, τα αφτιά να στέκονται πίσω και ο λαιμός να είναι ψηλός. Το ίδιο και η καμπούρα, η οποία επίσης πρέπει να έχει μια κλίση προς τα πίσω".
Remember, για καμήλες μιλάμε... 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια