Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Με τι τρέφονται οι ... ψυχικοί βρικόλακες ;

Αναρίθμητες είναι οι ταινίες που παρουσιάζουν τα θρυλικά πλάσματα του σκότους να πλησιάζουν το θύμα τους, να το γοητεύουν και αφού το παρασύρουν, να το σκοτώνουν δαγκώνοντάς το στο λαιμό, με λεία το πολύτιμο συστατικό της ζωής: το αίμα.
Εξαιτίας της μεγάλης δημοτικότητας του βρικόλακα πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι είναι βρικόλακες, ιδιαίτερα άτομα που έχουν εμπνευστεί από την Γκόθικ κουλτούρα των βρικολάκων.

Οι άνθρωποι φαίνεται να ελκύονται από την υποκουλτούρα των βρικολάκων εξαιτίας της ανάγκης του ανθρώπου να ανήκει σε μια ομάδα-κοινότητα με τις ίδιες απόψεις και πιστεύω.

Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες καθώς και επίπεδα συμμετοχής, όπως τα αναγνωστικά κλαμπ με θέμα τα όντα του σκότους μέχρι και τα τελετουργικά πόσης αίματος.
Ορισμένοι φορούν ακόμη και κάπες, ενώ άλλοι προχωρούν ένα βήμα πιο πέρα τοποθετώντας ψεύτικους κυνόδοντες.

Η πραγματικότητα όμως είναι λίγο διαφορετική.
Υπάρχουν παρασιτικά πλάσματα που τρέφονται από το αίμα κυρίως οικόσιτων και όχι μόνο ζώων.
Η νυχτερίδα βρικόλακας είναι ένα εμφανές παράδειγμα.
Ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που πίνουν αίμα με την αιτιολογία ότι τους συντηρεί.
Το ανθρώπινο όμως πεπτικό σύστημα δεν είναι κατάλληλο για να αφομοιώνει αίμα, αν και μερικές μόνο σταγόνες δεν βλάπτουν!
Ο κίνδυνος βέβαια πόσης αίματος είναι άλλος-η μετάδοση κάποιας ασθένειας από το «θύμα» στον «βρικόλακα».

Οι Ψυχικοί βρικόλακες είναι μια κατηγορία εντελώς διαφορετική.
Τροφή τους δεν είναι το αίμα αλλά η ανθρώπινη ενέργεια.
Όσοι πιστεύουν στην ύπαρξη των ψυχικών βρικολάκων, υποστηρίζουν πως κυκλοφορούν ανάμεσά μας, χωρίς εμείς να το αντιλαμβανόμαστε πως πρόκειται γαι βρικόλακες.
Είναι συνήθως άνθρώποι που μας πλησιάζουν και καταφέρνουν να διεισδύσουν στις «ενεργειακές μας αποθήκες» και να απορροφήσουν κάθε σταγόνα ενέργειας από το σώμα μας.

Πολλοί ισχυρίζονται πως οι ψυχικοί βρικόλακες έχουν την ικανότητα να πλησιάζουν τα θύματά τους κατά τη δάρκεια της νύχτας και να τους κλέβουν την ενέργεια , χωρίς να γίνονται αντιληπτοί.
Τα θύματα ξυπνούν το πρωί εξουθενωμένα, χωρίς να μπορούν καν να σηκωθούν από το κρεββάτι αφού οι "μπαταρίες" του οργανισμού τους είναι άδειες!

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα άποψη η οποία όμως δεν έχει ακόμη και σήμερα αποδειχτεί πειραματικά, αφού ακόμη δεν έχει καταστεί δυνατή η απόδειξη ότι η ψυχική ενέργεια όντως υπάρχει. Το γεγονός ότι ομάδες ατόμων πιστεύουν πως βρικόλακες όντως υπάρχουν δεν είναι ασυνήθιστο.

Έτσι και αλλιώς οι άνθρωποι πιστεύουν σε κάθε είδους άυλα όντα που ποτέ δεν αποδείχτηκαν υπαρκτά.
Μέχρι να αποδειχτεί κάτι τέτοιο, οι βρικόλακες θα βρίσκονται μακριά από μας, χαμένοι μέσα στις σελίδες κάποιου παλιού σκονισμένου βιβλίου. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια