Μπέιγκελς με σολομό και τυρί bagels

Τα μπέιγκελς είναι πολύ συνηθισμένα στην Αμερική. Επίσης, τα τελευταία χρόνια τα μπέιγκελς έχουν κυριεύσει την Ευρώπη.
Όχι άδικα, καθώς είναι μια πραγματικά νόστιμη εναλλακτική πρόταση για το ψωμί και τα κρουασάν.

Υλικά (6-8 Μερίδες)
Μπέιγκελς:
200 γραμμάρια σιτάλευρο
50 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
10 γραμμάρια μαγιά
30 γραμμάρια σουσάμι
1/2 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
3 / 4 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι
3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα

Γέμιση:
100 γραμμάρια καπνιστό σολομό
1 κόκκινο κρεμμύδι
80 γραμμάρια τυρί κρέμα
40 γραμμάρια γιαούρτι 3%
1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
1/2 λεμόνι
αλάτι

Προετοιμασία:
Διαλύστε τη μαγιά σε 1/8 l ζεστό νερό. Ανακατέψτε το σιτάλευρο και το καλαμποκάλευρο σε ένα μπολ, ανοίξτε μια λακουβίτσα στη μέση, ρίξτε τη διαλυμένη μαγιά και ανακατέψτε την με λίγο αλεύρι. Καλύψτε το μπολ με μια πετσέτα και αφήστε το σε ένα ζεστό μέρος για 15 λεπτά. Χτυπήστε με το σύρμα το λάδι, τη ζάχαρη και το αλάτι και αδειάστε το μίγμα στο μπολ. Στη συνέχεια, ζυμώστε όλα τα υλικά σε μια απαλή ζύμη (κατά προτίμηση με μίξερ) έως ότου η ζύμη αρχίσει να κάνει φουσκάλες. Καλύψτε τη ζύμη και αφήστε την να φουσκώσει για 45 λεπτά. Στη συνέχεια, σχηματίστε δακτυλίους με τη ζύμη, καλύψτε τους και αφήστε τους να φουσκώσουν για 10 λεπτά. Στο μεταξύ, βράστε 1 λίτρο νερό με 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Μαγειρέψτε τα μπέιγκελς σε βραστό νερό για 1/2 λεπτό, στη συνέχεια, γυρίστε τα και μαγειρέψτε και από την άλλη για 1/2 λεπτό ακόμα. Βγάλτε τα από το νερό, σουρώστε και βάλτε τα σε ένα ταψί όπου θα έχετε τοποθετήσει χαρτί ψησίματος. Πασπαλίστε με σουσάμι και ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Αφήστε τα μπέιγκελς για λίγο να κρυώσουν και μετά κόψτε τα στη μέση.
Κόψτε το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές ροδέλες και ψιλοκόψτε τον άνιθο. Ξεπλύνετε την κάπαρη σε κρύο νερό για λίγο και σκουπίστε την για να την στεγνώσετε. Χτυπήστε με το σύρμα το τυρί κρέμα και το γιαούρτι, πασπαλίστε με μια μικρή πρέζα αλάτι και προσθέστε το χυμό ενός λεμονιού. Απλώστε μια παχιά στρώση πάνω στα μπέιγκελς. Από πάνω βάλτε καπνιστό σολομό, κρεμμύδια και κάπαρη και πασπαλίστε με άνιθο. Κλείστε τα μπέιγκελς, έτοιμοι!
www.worldonmyplate.com

Related Posts