Σούπα μελιτζάνα

Συστατικά
3 ντομάτες, μεσαίες, κομμένες στη μέση
1 μελιτζάνα, μεγάλη ή 3 μικρές, κομμένες κατά μήκος
1 κρεμμύδι, μεσαίο, κομμένο στα 2
6 σκ. σκόρδο, ξεφλουδισμένες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
80 ml κρέμα γάλακτος 35%
Για το σερβίρισμα
100 γρ. τυρί κρέμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Σε ένα μεγάλο ταψί, ή σε δύο μικρότερα αν δε χωράνε, βάζουμε τα κομμάτια από τις ντομάτες, τις μελιτζάνες, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
Αλείφουμε όλα τα λαχανικά με λάδι και τα ψήνουμε για 20 λεπτά. Αφαιρούμε τα σκόρδα, για να μην καούν και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25 λεπτά ακόμα μέχρι τα υπόλοιπα λαχανικά να ροδίσουν σε διάφορα σημεία.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφαιρούμε τη φλούδα από τις μελιτζάνες κρατώντας μόνο το εσωτερικό τους.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα λαχανικά μαζί με το θυμάρι, τον ζωμό και τα βράζουμε.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 45 λεπτά μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν.
Αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.
Χωρίζοντας την ποσότητα του μείγματος σε μέρη το χτυπάμε στο μπλέντερ με τα μαχαίρια μέχρι να γίνει πουρές.
Το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε.
Σερβίρουμε προσθέτοντας τυρί κρέμα.
Tip
Μπορούμε να σερβίρουμε επίσης με τυρί φέτα, κατσικίσιο ή γιαούρτι.

Related Posts