Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Βρείτε σε ποίον τύπο εγκλεισμένου ανήκετε #COVID19

#menoume_spiti #ΜΕΝΟΥΜΕΣΠΙΤΙ #καραντίνα #Covid_19 #κορωνοιος #COVID19 #covidGR

1) Ο ΤΥΠΟΣ «ΕΛΑ ΜΩΡΕ». Τι λέει: «Δεν είναι και τίποτα το φοβερό ο κορονοβάιρους, ένα απλό κρυωματάκι είναι, με την γρίπη πεθαίνουν πολύ περισσότεροι, άμα δεν είσαι ευπαθής ομάδα δεν έχεις θέμα, του έχουν δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις από όσες αξίζει».

2) Ο ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ. Τι λέει: «Ο ιός είναι κατασκευασμένος, θέλουν να αφανίσουν τον αδύναμο πληθυσμό, από πίσω κρύβεται το 5G o Billy Gates και o Soros, η παγκόσμια διακυβέρνηση έρχεται»

3) Ο «ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΕ ΡΙΧΝΕΙ ΕΜΕΝΑ». Αυτός εδώ ο τύπος θέλει να δείχνει και να νιώθει πάντα χάι. Θα στα κάνει τσουρέκια βομβαρδίζοντάς σε με hilarious βίντεο και με ανεβαστικά ποστ , θα σου περιγράψει αναλυτικά το πώς περνάει τέλεια και μέσα στο σπίτι και τα τσουρέκια θα γίνουν λαγάνες. Ανεβάζει συνεχώς προτάσεις για διακοπές και έχει ανάγει σε ινδάλματά του αυτή την περίοδο τον Σπύρο Παπαδόπουλο και τον Θοδωρή Αθερίδη που ηγούνται του επαναστατικού κινήματος «μένουμε σπίτι με κηπάρα και πισινάρα και περνάμε καλά».

4) Ο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ. Τι λέει: «Ο άνθρωπος πληρώνει τώρα την αντιμετώπιση που έχει απέναντι στην φύση. Η καταστροφή του οικολογικού περιβάλλοντος, η αποψίλωση των δασών, η μόλυνση του νερού και του αέρα είναι οι αιτίες της πανδημίας. Η φύση εκδικείται και αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως ιό ».

5) Ο ΕΙΔΙΚΟΣ. Αυτό εδώ ο τύπος έχει μελετήσει. Μπορεί να σου κάνει ανάλυση για επιπεδοποιήσεις καμπυλών , για τον δείκτη Ρ- 0, να κάνει πρόβλεψη για το πότε θα λήξει η καραντίνα, να σου μιλήσει με ακρίβεια για την συμπεριφορά του ιού. Έχει συλλέξει ιστορικές και επιστημονικές πηγές που θα τις ζήλευε και ο Τσιόδρας. Δεν χρεώνει για τις συμβουλές που παρέχει. Ακόμη

6) Ο ΜΑΡΞΙΣΤΗΣ. Τι λέει: «Με δικαιολογία τον κορονοϊό το εργατικό κίνημα δέχεται χτυπήματα από τις δυνάμεις του κεφαλαίου, θα περάσουν πολιτικές λιτότητας και εργασιακών σχέσεων γαλέρας. Ο καπιταλισμός είναι ο ιός».

7) Ο ΟΡΓΟΥΕΛΙΑΝΟΣ. Τι λέει: «Ο ιός είναι η τέλεια αφορμή για να επιβάλουν μια νέα τάξη πραγμάτων, με απώλεση ατομικών ελευθεριών, με καταγραφή και παρακολούθηση των κινήσεων των ανθρώπων, με απόλυτο έλεγχο των συνειδήσεων μέσω του φόβου». Το 1984 άργησε 36 χρόνια αλλά τελικά ήρθε.

8) Ο «ΜΕΤΑΝΟΕΊΤΕ». Τι λέει: «Ο άνθρωπος τιμωρείται για τις αμαρτίες του, οι δυνάμεις του κακού έχουν επικρατήσει πάνω στη Γη, μετανοείτε γιατί το τέλος πλησιάζει. Ο ιός δεν κολλάει με την Θεία Κοινωνία αλλά με την άθεη κοινωνία».

9) Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ. Τι λέει: «Είμαι υπερήφανος που όλοι μαζί ενωμένοι σαν έλληνες αντιμετωπίσαμε τον ιό, που ήμασταν πειθαρχημένοι κατά την διάρκεια της καραντίνας και που τώρα εισπράττουμε τα εύσημα από όλες τις άλλες χώρες. Για άλλη μια φορά δώσαμε τα φώτα μας στην ανθρωπότητα».

10) O ΕΧΩΝ ΘΕΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ. Τι λέει: «Είναι μια ευκαιρία να εκτιμήσουμε τα ουσιώδη πράγματα στη ζωή μας, να πετάξουμε τα σκουπίδια που μας σερβίρουν και να ασχοληθούμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε, όλο αυτό θα μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Όσο στερούμαστε το έξω, ευκαιρία να κοιτάξουμε το μέσα μας»

11) Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. Αυτός εδώ είναι σαν έτοιμος από καιρό για εγκλεισμό. Εξακολουθεί να μιλάει με φίλους του στο skype, να κάνει τηλεργασία, να έχει όλες τις πλατφόρμες τηλεόρασης, να έχει 5000 φίλους και followers στα social media, να κάνει όλες τις συναλλαγές και αγορές του ηλεκτρονικά. Στο σπίτι του τα έπιπλα είναι ελάχιστα ως λάτρης του less is more αλλά οι οθόνες πολλές. Ουσιαστικές αλλαγές στην ζωή του δεν ένιωσε. Τι και αν παλιά τον έλεγαν αντικοινωνικό, τώρα νιώθει δικαιωμένος αφού όλοι τον βλέπουν σαν fashion leader ή opinion maker. Πάντα ένιωθε πως ήταν πιο μπροστά από τη εποχή του αλλά τώρα ήρθε και η αναγνώριση.

12) Ο «ΠΑΙΓΜΕΝΟΣ». Αυτός εδώ ο τύπος δεν κοιμάται πολύ καλά, το τσούζει και λιγάκι, έχει νεύρα, σβήνει μέρες στον τοίχο του σαν να είναι φυλακισμένος και νιώθει τα ντουβάρια του σπιτιού του να τον πλησιάζουν. Δεν μπορεί ή δεν θέλει να προσαρμοστεί στην νέα πραγματικότητα. Μοιάζει στριμωγμένος αλλά, σύμφωνα με τον ψυχολόγο μου, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει αφού έχει ρεαλιστική αντίδραση στον εγκλεισμό.

13) Ο «ΚΟΜΜΑΤΙΚ». Για αυτόν κάθε τι που λέγεται ή γράφεται σχετικά με την πανδημία είναι μια αφορμή για κομματική αντιπαράθεση. Όπως βέβαια είναι όλα τα θέματα για αυτό τον τύπο. Τα βλέπει όλα σαν ποδοσφαιρικό αγώνα . Υπάρχουν δύο βασικοί αντίπαλοι: Οι προστρέχοντας να στηρίξουν τους χειρισμούς τις κυβέρνησης όσον αφορά τον κορονοιό και οι κατακρίνοντες . Εννοείται πως νικητής σε αυτόν τον αγώνα δεν υπάρχει ποτέ αφού η μπάλα πάει πάντα στην εξέδρα.

14) Ο ΥΠΟΧΟΝΔΡΙΟΣ: Είναι ο τύπος που εξαφάνισε τα απολυμαντικά είδη από τα ράφια των καταστημάτων. Κάθε φορά που πρέπει να πάει σούπερ μάρκετ ή στο φαρμακείο νιώθει πως πρωταγωνιστεί στις «επικίνδυνες αποστολές». Βγαίνει για περπάτημα με γάντια και μάσκα και όταν βλέπει άνθρωπο στον ορίζοντα κόβει στα στενά. Σκέφτεται να κόψει το περπάτημα έξω, έχει πολύ ρίσκο. Θα το συνεχίσει μέσα στο σπίτι, το ίδιο είναι. Του αρέσει πολύ η μυρωδιά της χλωρίνης. Το σφύριγμα της λήξης της καραντίνας τον στοιχειώνει σαν εφιάλτης. Και το γαμώτο της υπόθεσης είναι πως ενώ είναι ο μόνος τύπος από τον οποίον δεν κινδυνεύεις να κολλήσεις, με το που σε βλέπει στο δρόμο αρχίζει να τρέχει σαν εκείνο το κορίτσι από το «στάσου μύγδαλα».

15) ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Ή ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΚΑΠΟΙΩΝ
(Δημήτρης Τσιριγώτης)

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια