Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Διαλειμματική νηστεία

Η διαλειμματική νηστεία θεωρείται σήμερα η πιο δημοφιλής, η πιο αποτελεσματική και η πιο εύκολη μέθοδος αδυνατίσματος αλλά και πρόληψης προβλημάτων υγείας όπως η υψηλή χοληστερόλη, οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης, η παχυσαρκία, το αλτσχάϊμερη, το πάρκινσον, κ.ά., ενώ βελτιώνει σημαντικά και την ψυχική μας διάθεση.

Η βασική ιδέα είναι απλή: Κατά τη διάρκεια του 24ωρου αποφεύγουμε την κατανάλωση τροφών για 12 έως 16 συνεχόμενες ώρες, ενώ μέσα στις υπόλοιπες ώρες κάνουμε 2, ή 3 ή 4 γεύματα. Για παράδειγμα τρώμε το τελευταίο γεύμα της ημέρας στις 8 το βράδυ και νηστεύουμε μέχρι τις 8, ή τις 10 ή τις 12 της επόμενης μέρας. Στη διάρκεια των ωρών της νηστείας πίνουμε μόνο νερό, ή καφέ και τσάι χωρίς ζάχαρη.

Όσο περισσότερες είναι οι ώρες νηστείας τόσο πιο σύντομα θα φανούν τα αποτελέσματα της στο σώμα μας και γενικότερα στη βελτίωση της υγείας μας.

Όσον αφορά τα γεύματα μπορούν να περιλαμβάνουν όλες τις τροφές με έμφαση στις πρωτεϊνούχες. Όσο λιγότερη ζάχαρη, λιπαρά και αλκοόλ περιλαμβάνει η διατροφή μας τόσο πιο γρήγορα θα απαλλαγούμε από το περιττό λίπος του σώματός μας.
Η διαλειμματική νηστεία μπορεί να γίνεται καθημερινά ή λιγότερες φορές μέσα στην εβδομάδα, ενώ οι ώρες νηστείας πρέπει να είναι ίδιες κάθε μέρα.
Το μυστικό της αποτελεσματικότητας και ωφέλειας της διαλειμματικής δίαιτας βρίσκεται στην ιδιότητα «αυτοεπιδιόρθωσης» των κυττάρων του οργανισμού- αυτογαφία είναι ο επιστημονικός όρος- κι επομένως της καλύτερης λειτουργίας όλων των συστημάτων του οργανισμού. Πρόκειται για μια διαδικασία που βάζει μόνος του σε λειτουργία ο οργανισμός μας και η οποία εντείνεται όταν ο οργανισμός λειτουργεί σε συνθήκες στρες, όπως είναι η έλλειψη τροφής για πολλές ώρες, καθώς και η άσκηση. Γι’ αυτό και προτείνεται ο συνδυασμός διαλειμματικής νηστείας και άσκησης.

Δεδομένου λοιπόν ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μιλούν για τα οφέλη της διαλειμματικής νηστείας, το μόνο που έχουμε να χάσουμε αν τη δοκιμάσουμε είναι τα περιττά μας κιλά!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια