Stir-fry βοδινό με τσίλι

Συστατικά
3 κουταλιές Χωριό ελαιόλαδο κλασικό,
2 κουταλάκια κόκκινο τσίλι Ardo αποψυγμένο και ψιλοκομμένο,
1 κουταλιά σκόρδο αποψυγμένο και ψιλοκομμένο,
3 κουταλιές κρεμμυδάκια αποψυγμένα και ψιλοκομμένα,
400γρ. φρέσκο Black Angus Rump Cap Picanha, κομμένο σε λεπτές λωρίδες,
275γρ. φασολάκι κομμένο αποψυγμένο,
1 κουταλάκι τζίντζερ αποψυγμένο και ψιλοκομμένο,
1 φρέσκια κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη,
2 κουταλιές λευκό κρασί,
2 κουταλιές σόγια σος (Soy Sauce),
½ κουταλάκι σησαμέλαιο,
1 κουταλιά σάλτσα στρειδιών (oyster sauce),
1 μεγάλη πρέζα λευκής ζάχαρης Foodsaver,
½ φλ. αλατισμένοι, καβουρδισμένοι ξηροί καρποί κάσιους (Cashew Nuts),
1 φλ. ινδικό ρύζι μπασμάτι Foodsaver,
2 φλ. νερό.

Βήματα
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το ρύζι και 2 φλιτζάνια νερό. Την τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά και βράζετε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει σχεδόν όλο το νερό του.
Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε το ρύζι να συνεχίσει να κοχλάζει μόνο του μέχρι να είναι έτοιμο.
Παράλληλα, ρίχνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και το τοποθετείτε σε σε δυνατή φωτιά. Όταν ζεσταθεί προσθέστε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το τζίντζερ και το τσίλι. Μόλις μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια βάζετε το βοδινό. Τηγανίζετε μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο ζουμί και το βοδινό να είναι ψημένο.
Στη συνέχεια, προσθέτετε την κόκκινη πιπεριά, το φασολάκι, τη σόγια σος, τη σάλτσα στρειδιών, το σησαμέλαιο και τη ζάχαρη. Στο τέλος, βάζετε τους αλατισμένους ξηρούς καρπούς και τα ανακατεύετε.
Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι.


Related Posts