Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

To 86,9% των καπνιστών ξεκίνησε..​.από μια απλή δοκιμή

Στην περίπτωση του τσιγάρου, μια δοκιμή ...φτάνει για να ξεκινήσει κάποιος τακτικά το κάπνισμα ή τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται έρευνα.
Η μελέτη, που διεξήχθη από φοιτητές της ιατρικής σχολής του ΑΠΘ, δείχνει ότι το 86.9% των καπνιστών δεν είχε σκοπό να ξεκινήσει τη βλαβερή αυτή συνήθεια, όταν δοκίμασε για πρώτη φορά τσιγάρο, ούτε μπορούσε να φανταστεί ότι θα εθιστεί σε αυτό.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 473 φοιτητών του πανεπιστημίου, από τους οποίους το 38,9% ανάβουν τακτικά τσιγάρο. Το ποσοστό όσων είχαν ξεκινήσει το κάπνισμα αλλά αποφάσισαν να το διακόψουν αγγίζει μόλις το 3,38%. Την ίδια ώρα, η μελέτη των φοιτητών της ιατρικής έδειξε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό, 48,8%, όσων κάπνιζαν ή συνεχίζουν ακόμα είχε ξεκινήσει στο λύκειο ενώ το 24,87% όταν πέρασαν στο πανεπιστήμιο.
Μάλιστα, οι φοιτητές εμφανίζονται και αρκετά ...θεριακλήδες, καθώς το 35,86% απάντησαν ότι καπνίζουν 11 έως 20 τσιγάρα την ημέρα ενώ το 32,82% από 6 έως 10.
Ο πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης, τόνισε: "Δεν φαίνεται να υπάρχει συσχέτιση μεταξύ του καπνίσματος και επιρροής από το οικογενειακό και στενό φιλικό περιβάλλον".
 Παρά το υψηλό ποσοστό των φοιτητών - καπνιστών, το 55,42% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θεωρούν αναγκαία ή μερικώς αναγκαία τα νέα νομικά μέτρα για το τσιγάρο. Η συντριπτική πλειοψηφία, όμως, και πιο συγκεκριμένα το 75,9% απάντησε ότι τα θεωρεί αναποτελεσματικά.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια