Η μόδα της μαγειρικής και το Φενγκ Σούι

Παρατηρήσατε την μανία που έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια για την μαγειρική και τους σεφ; Το φαινόμενο έγινε καθημερινότητα από το 2004 και μετά, ξεκινώντας αρχικά στην Αγγλία με τον Jamie Oliver και στην Ελλάδα με τον Ηλία Μαμαλάκη.
Είδατε ότι όποιο ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι και να ανοίξετε υπάρχει πλέον τραπέζι μεταξύ φίλων με διαγωνισμό μαγειρικής, ότι ακούγονται συνεχώς ονόματα διάσημων σεφ να μαγειρεύουν στο τάδε εστιατόριο, ότι ακόμα και η Μενεγάκη τσακώνεται με μαγείρισσες και αλλάζει συνέχεια σεφ, ότι οι σχολές και τα μαθήματα μαγειρικής είναι πλέον το επίκεντρο της σύγχρονης ζωής;
Είναι της μόδας να μαθαίνεις μαγειρική, ακόμα και εάν δεν έχεις πλέον χρόνο να μαγειρεύεις, η ιδέα της μαγειρικής είναι παρούσα...

Γιατί συμβαίνει αυτό;
Και τι σχέση έχει η μαγειρική με το Φενγκ Σούι;
Δεν πρόκειται να σας δώσουμε σε αυτό το blog συνταγές μαγειρικής σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, γιατί απλά δεν υπάρχουν συνταγές Φενγκ Σούι.
Το Φενγκ Σούι μιλάει για την επίδραση του περιβάλλοντος στον άνθρωπο, όπως ξέρετε οι περισσότεροι.
Όμως είναι λιγότερο γνωστό ότι το Φενγκ Σούι έχει την δυνατότητα να "προβλέπει" της τάσεις και τα ενδιαφέροντα μιας κοινωνίας που κυριαρχούν σε ορισμένα χρονικά διαστήματα. Σίγουρα ακούγεται ενδιαφέρον, και σίγουρα είναι πολύ αποτελεσματικό. Παρακολουθώ εδώ και χρόνια τις τάσεις τις εποχής μας σε σχέση με το Φενγκ Σούι και πρέπει να ομολογήσω ότι οι προβλέψεις του Φενγκ Σούι σύμφωνα με τα Ιπτάμενα Άστρα παραείναι ακριβείς για να είναι σύμπτωση.... Πολλοί επενδυτές πλέον και ιδιαίτερα οι Ασιάτες χρησιμοποιούν αυτές τις χρυσές πληροφορίες του Φενγκ Σούι, γιατί γνωρίζοντας τις μελλοντικές τάσεις στις επόμενες δεκαετίες μπορούν και κάνουν πιο προσοδοφόρες επενδύσεις.
Στο Φενγκ Σούι υπάρχει μια σχολή-κατηγορία η οποία αναλύει ακριβώς την επίδραση του χρόνου στον χώρο αλλά και το είδος της επίδρασης. Αυτή η σχολή λέγεται "Ιπτάμενα Άστρα". Με απλά λόγια η σχολή αυτή λέει ότι κάθε εικοσαετία υπάρχει και μια ενέργεια-επίδραση που αντιπροσωπεύεται από ένα άστρο, το οποίο θεωρείται ένα από τα άστρα της Μεγάλης Άρκτου, εκφράζεται με αριθμό, αντιπροσωπεύει ένα αριθμό και ένα τρίγραμμο του Ι Τσινγκ και έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
Τώρα αυτά ίσως σας ακούγονται λίγο κινέζικα και χωρίς ουσία, εκτός αν διαβάσετε παρακάτω.....
Από το 2004 μέχρι το 2024 επηρεαζόμαστε από το Ιπτάμενο Άστρο 8, αλλά το άστρο 9 παίζει όλο και μεγαλύτερο ρόλο. Το άστρο 9 θα έχει φτάσει ήδη στο maximum της επίδρασής του την περίοδο 2024-2044. Μερικές από τις ιδιότητες του άστρου 9 είναι οι λέξεις κλειδιά ομορφιά, τα μάτια και το στοιχείο φωτιά. Στο στοιχείο φωτιά ανήκει η μαγειρική, η ενέργεια, οι σεφ, κλπ, οπότε καταλαβαίνουμε ότι η μανία αυτή θα μείνει για πολύ, τουλάχιστον μέχρι τότε που θα λείξει η δύναμη του άστρου 9 που είναι το 2044!
 miss24gr

Related Posts