Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ριζότο θαλασσινών

.
Υλικά
250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
600 γραμμάρια ρύζι Αρμπόριο ή Καρναρόλι
2 κύβοι ζωμός κοτόπουλου
2 λίτρα ζεστό νερό
200 γραμμάρια λευκό κρασί
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
120 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα
90 γραμμάρια γαρίδες χωρίς κέλυφος
90 γραμμάρια μύδια καθαρισμένα
90 γραμμάρια χταπόδι έτοιμο βρασμένο και κομμένο σε μικρές φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένος μαϊντανός για πασπάλισμα
Αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο και βαθύ σκεύος ρίχνουμε το νερό και τους κύβους. Προετοιμάζουμε το ζωμό, βράζοντας και ανακατεύοντάς τον, έως ότου λιώσει εντελώς.
Σε ένα άλλο μέτριο σκεύος ρίχνουμε το Βιτάμ, για να λιώσει σε δυνατή θερμοκρασία.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το ρύζι και τα σοτάρουμε, έως ότου το ρύζι πάρει ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Με τη βοήθεια μιας βαθιάς κουτάλας παίρνουμε από το σκεύος με το ζωμό μια ποσότητα και τη ρίχνουμε μέσα στο ρύζι.
Ανακατεύουμε, έως ότου απορροφηθεί ο ζωμός από το ρύζι.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, μέχρι το ρύζι να χυλώσει και να είναι μαλακό.
Εάν δεν φτάσει ο ζωμός και το ρύζι κρατάει, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό. Ρίχνουμε την παρμεζάνα και την ανακατεύουμε στο χυλωμένο ριζότο.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 50 γραμμάρια Βιτάμ και σοτάρουμε τα θαλασσινά.
Τα σβήνουμε με 50 γραμμάρια λευκό κρασί και τα αφήνουμε να τραβήξουν τα υγρά τους.
Ανακατεύουμε τα θαλασσινά με το έτοιμο ριζότο και αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό, πασπαλίζοντας με λίγη παρμεζάνα και μαϊντανό.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια