Σοκολατάκια με καρύδια και χουρμάδες

Για 15 σοκολατάκια

ΥΛΙΚΑ
1 κούπα καρύδια
1 κούπα βασιλικοί χουρμάδες (medjool) (περίπου 12 τμχ)
1/2 μπαστουνάκι βανίλιας (τους σπόρους)
2 κ.σ. ωμό κακάο
2 κ.σ. χαρουπόσκονη (ή extra κακάο)
1 κ.σ. λάδι καρύδας (προαιρετικά) λίγο αλάτι (ενισχύει τη γεύση του κακάο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε όλα τα υλικά στην κουζινομηχανή ή στο multi (βλ. extra tips) και ανακατέψτε έως ότου γίνουν μια συμπαγής μάζα.
Μπορείτε να τα πλάσετε σε μπαλάκια και να τα επικαλύψετε με καρύδα/χαρουπόσκονη/κακάο/λιωμένη σοκολάτα, ή να τα αφήσετε όπως είναι.
Εναλλακτικά, μπορείτε να απλώσετε το μίγμα σε ένα ταψάκι, να το βάλετε στο ψυγείο και όταν γίνει συμπαγές να το κόψετε σε μικρές μπάρες.
Αποθηκεύστε τα σε ένα γυάλινο σκεύος στο ψυγείο.

Extra tips:
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μισά καρύδια με αμύγδαλα ή κάσιους.
Εάν δεν διαθέτετε δυνατή κουζινομηχανή μπορείτε να μουλιάσετε τους χουρμάδες σε νερό για 1-2 ώρες, να τους στραγγίσετε και να τους πολτοποιήσετε στο multi.
Επίσης μπορείτε να φτιάξετε το μίγμα σε δύο δόσεις εάν η χωρητικότητα του multi δεν επιτρέπει την ανάμιξη όλων των υλικών.

Related Posts