Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ο βίος του ανθρώπου μέσα από τους Πλανήτες

Ο βίος ενός ανθρώπου δεν χαρακτηρίζεται μονάχα από τα βασικά ένστικτα της επιβίωσης και αναπαραγωγής, αλλά και από τους κανόνες ηθικής, γραμμένους και άγραφους, που ο καθένας από εμάς γεννιέται και αναπτύσσει στην πορεία!! Οι δομές και οι αρχές που διέπουν την φιλοσοφία, είναι φτιαγμένες και εγγεγραμμένες από ανθρώπους με βαθιά αντίληψη της ηθικής, και όταν λέμε ηθική εννοούμε, την βαθιά κατανόηση της εν συναίσθησης του ότι κάπου ανήκουμε (κοινωνίες), και της αντίληψης της συνείδησης που κατέχουμε, και φυσικά, το να μην κάνουμε κακό σε άλλους ανθρώπους! Σκοπός του ανθρώπου είναι να γίνεται καλύτερος και να επιβάλλεται στα ¨πάθη¨ του. Τί είναι όμως τα πάθη και οι αδυναμίες; Ποιος θα μας πει τελικά ποιο είναι σωστό, και ποιο το λάθος….; Και γιατί ο σκοπός του ανθρώπου είναι να γίνεται πάντα καλύτερος;

Ο καθένας από εμάς έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να ζει την ζωή του όπως θέλει. Σωστά;;;; Σωστά!!! Όμως στην όνομα αυτής της ελευθερίας πληγώνουμε πολλές φορές τους άλλους, τους εαυτούς μας, καταπατώντας την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό για τον συνάνθρωπο! Μην ξεχνάτε τον νόμο της Δράσης -Αντίδρασης, που ακόμη και η θεωρία του σύμπαντος είναι στηριγμένη πάνω! Η φύση-σύμπαν έχει αποδείξει με έναν μοναδικό τρόπο μεγάλης Σοφίας, ότι για κάποιον λόγο έχει την τάση να κινεί τα νήματα με τέτοιον τρόπο, ώστε ο άνθρωπος να μαθαίνει από την ζωή, αυτά που του λείπουν από την προσωπική του ανάπτυξη και εξέλιξη! Δεν είναι όμως όλοι που τα καταφέρνουν, και συνήθως αυτοί που δεν τα καταφέρνουν, είναι μονίμως στο ίδιο σημείο και καταριούνται την μοίρα τους. Το ταξίδι δεν είναι συνήθως ευχάριστο, γιατί αυτά που θέλουμε πολλές φορές δεν γίνονται, και αυτά που γίνονται δεν τα θέλουμε! Επιμένουμε σε λάθος πράγματα, ενώ κάτι άλλο επιμένει για εμάς και απλά το αγνοούμε! Που κολλάνε όμως όλα αυτά με την αστρολογία; Κολλάνε ακριβώς εκεί που όλοι μας ρωτάμε μα γιατί να είναι έτσι!!

Σε συνάρτηση με τον νόμο της έλξης, της δράσης – αντίδρασης, οι πλανήτες δεν μπορεί παρά να έχουν το αμεσότερο ρόλο, μιας και η ισορροπία τους στο στερέωμα είναι αποτέλεσμα αυτής! Ένας αστρολογικός χάρτης στο σύνολο, θα δείξει δυνατά και αδύναμα σημεία που θέλουν ενίσχυση ή χαλιναγώγηση! Το σύνολο του χάρτη, μαρτυρά, ακριβώς αυτά τα σημεία που θα παίξουν ρόλο στην ζωή του ατόμου. Αν μελετήσουμε θέσεις πλανητών και όψεις, θα δούμε χαρακτηριστικά δικά μας, αλλά και τι έλκουμε! Για παράδειγμα ένα τετράγωνο Άρη – Αφροδίτης μαρτυρά ότι το άτομο ενώ θα έλκει το αντίθετο φύλο, θα έχει πάντα κάποιες συγκρούσεις μαζί του! Μια σύνοδο ηλίου σελήνης, μαρτυρά έναν άτομο που μπορεί να αρχίζει και να υλοποιεί τα σχέδια του, ενώ ένα τετράγωνο πχ, θα τον κάνει να παλέψει λίγο παραπάνω!

Αναλύοντας τις ιδιότητες των πλανητών και των όψεων, μπορούμε να δούμε και να δουλέψουμε με τις εσωτερικές συγκρούσεις, να τις λύσουμε, και να λειτουργήσουμε την ζωή μας υπερ μας, ώστε τα θέλω με τα μπορώ να είναι σε συνάρτηση! Όταν επιθυμούμε διακαώς μια επαγγελματική επιτυχία αλλά δεν υπάρχουν προδιάγραφες, μπορείς να αποφύγεις την απογοήτευση, κάνοντας κάτι άλλο που θα προσφέρει μια άλλη ευχαρίστηση… Όλες οι πόρτες δεν είναι ανοιχτές, και αυτό με βάση την εσωτερική φιλοσοφία γίνεται για κάποιον λόγο. Αυτός ο λόγος είναι που κάτι έχει να μας πει και κάπου να μας οδηγήσει βάση σχεδίου! Το ¨Life Style¨ της εποχής που διαιωνίζεται από τα ΜΜΕ, είναι πολύ συγκεκριμένο, και οι ανάγκες της εποχής επίσης! Ενώ το ζητούμενο είναι το ίδιο, δηλαδή, επαγγελματική κατάρτιση, πετυχημένο γάμο, καλή εξωτερική εμφάνιση, ωραίο σπίτι και αυτοκίνητο, ταξίδια διασκέδαση, εκπαίδευση, δημιουργικότητα, χρήματα, όμως , δεν έχουν όλοι τις ιδίες δυνατότητες και δυναμικές, έτσι φτάνουμε αισίως στο σημείο της απογοήτευσης και του άγχους και όλα σιγά σιγά αρχίζουν να καταρρέουν!

Τι και αν παίρναμε τα πράγματα πάλι από την αρχή και τα απλοποιούσαμε; Τι και αν κάναμε το μεγαλύτερο βήμα να αποδεχτούμε τον εαυτό μας όπως είναι; Τι και αν σταματούσαμε να γυρεύουμε όλο και πιο πολλά για να χορτάσουμε; Μήπως τελικά η Ζωή είναι απλή και εμείς την κάνουμε πολύπλοκη; Ευκαιρίες και άνθρωποι περνούν από μπροστά μας με ανοιχτές τις πόρτες, και εμείς επιλέγουμε με λάθος κριτήρια! Μήπως η εργασία που δεν μας πολυαρέσει, θα μας χαρίσει ένα αρμονικό περιβάλλον και αυτή που κυνηγάμε θα μας φθείρει; Μήπως ο άνθρωπος που μας θέλει δεν είναι τόσο ¨cool¨ αλλά θα μας προσφέρει αρμονία και θετική ενέργεια να ολοκληρώνουμε τα σχέδια μας και την προσωπικότητα μας; Μήπως μας μάθανε πολύ το φαίνεστε και όχι το είναι; Κάνεις δεν σκέφτεται ότι κάποτε θα πάει 70- 80 χρονών, και ότι άλλες λειτουργίες εγκεφαλικές και ορμονικές θα κάνουν κουμάντο, και κάποιες άλλες σκέψεις θα απασχολούν τον εγκέφαλο, μιας και μπαίνουμε στην συνειδητοποίηση του θανάτου μας! Οι επιλογές μας δείχνουν την ποιότητα της ζωής μας και την καθορίζουν! Ο χάρτης μας δείχνει για μια ακόμη φορά ένα σχεδιάγραμμα που μπορούμε να ακολουθήσουμε, για να συμβαδίσουμε όσο μπορούμε πιο ανώδυνα στις απαιτήσεις της εποχής που ζούμε! Δεν γεννήθηκαν όλοι να πλουτήσουν, ούτε να βρουν τον έρωτα της ζωής τους, ούτε να τεκνοποιήσουν. Ο καθένας από μας πρέπει να αποδεχτεί ότι τα χέρια του φτάνουν μέχρι ένα σημείο ανάλογα με το ύψος του! Ούτε παραπάνω ούτε παρακάτω, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουμε φιλοδοξίες, αλλά όμως τις σωστές φιλοδοξίες. Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι αυτά που ζητάμε μπορεί να μην μπορούμε να τα υποστηρίξουμε και εκεί αρχίζει η κακή αυτοκριτική που καταλήγει σε κατάθλιψη;

Ένας ήλιος στον χάρτη θα δείξει καταβολές από πατέρα, κάποια στοιχεία του συζύγου,(σε γυναίκειο ωροσκόπιο), και φυσικά την προσωπικότητα και τις πτυχές του Εαυτού μας. Ο οίκος θα δείξει που μπορεί να εκφραστεί, και οι όψεις τάσεις και γεγονότα. Αν αυτός ο ήλιος έχει αντιθέσεις και τετράγωνα, η δύσκολες συνόδους, είναι κατανοητό ότι το άτομο θα έχει δυσκολίες αντισυμβατικές καταστάσεις, διαφωνίες πιέσεις. Εάν όμως κάνει ωραία τρίγωνα, εξάγωνα, ημιεξάγωνα, με άλλους πλανήτες τότε η τύχη του ατόμου είναι σαφέστατα πιο ευνοϊκή!

Η Σελήνη, αντιπροσωπεύει τον εσωτερικό κόσμο των συναισθημάτων, την μητέρα, την σύζυγο (σε αντρικό ωροσκόπιο), αλλά και τι είδος μητέρες θα είμαστε και εμείς, τα βαθιά μας ακούσματα, τον εσωτερικό κόσμο μας, και ισχύει ακριβώς ότι και παραπάνω σε σχέση με τις όψεις, και τους πλανήτες. Οι σκληρές όψεις βαραίνουν τον εσωτερικό κόσμο, δημιουργούν εσωτερικές συγκρούσεις στο άτομο, δυσκολία να νοιώσει ανάλαφρο, ενώ οι ευνοϊκές, μαρτυρούν ένα χαλαρό άτομο που γίνεται αποδεκτό, και έχει πάρει ότι χρειάζεται από την μητέρα, για να μπορεί να επιβιώσει και να εναρμονιστεί με τα εσώτερα!

Ο Ερμής, είναι καθαρά ο τρόπος αντίληψης και επικοινωνίας, αδέλφια, μικρά ταξίδια, ο τρόπος που συναναστρεφόμαστε με τους άλλους, τα πρώτα μαθητικά χρόνια, εγκεφαλικές λειτουργείες! Είναι το φίλτρο που έχουμε στο να αναλύουμε τον κόσμο γύρω μας! Ένας καλά τοποθετημένος Ερμής με δυνατές όψεις, δείχνει ένα άτομο με κοφτερό μυαλό, εύστροφο και εύγλωττο, που εκφράζεται κοινωνικά, ίσως και συγγραφικά, και οι επικοινωνίες του είναι διττές, και επιτυχημένες…Έχει καλή επεξεργασία των γεγονότων, και μένει μέσα στην πραγματικότητα. Ένας χτυπημένος Ερμής, φαντάζεστε ότι δυσχεραίνει τις επικοινωνίες, αλλά διαστρεβλώνει και την δεκτικότητα των εξωτερικών ερεθισμάτων!

Η Αφροδίτη, είναι η χαρά, η δημιουργία, η απόλαυσή, η αρμονία στις επαφές με τους άλλους. Είναι το γούστα μας, οι προτιμήσεις μας, το στυλ και ο τρόπος που συναναστρεφόμαστε με τους άλλους ανθρώπους επίσης! Είναι επίσης ένας δείκτης των οικονομικών του ατόμου. Σε μια προνομιούχα θέση και με γερές όψεις, το άτομο θα είναι συμπαθή, με οικονομικό όφελος, και το αντίθετο με τις δυσμενής.. Οικονομικά προβλήματα και όχι φιλική αντιμετώπιση από τους άλλους είναι τα πιθανότερα σενάρια! Όπως επίσης και δυσκολίες σε ζητήματα καρδίας, και δυσκολίες με το γυναικείο φύλο σε ένα αντρικό ωροσκόπιο.

Ο Άρη, δείχνει την γενετήσια ορμή του ατόμου, αλλά και την σεξουαλικότητα του, τα αποθέματα ενεργείας, που ανάλογα πάλι, με το ζώδιο και τις όψεις που βρίσκεται, προσδίδει τις συγκεκριμένες τάσεις. Είναι ο τρόπος που διεκδικούμε πράγματα κι καταστάσεις στην ζωή. Ένας καλά τοποθετημένος Άρης, θα μας δίνει δύναμη, πυγμή, και τύχη σε σύντροφο, καθώς θα μαρτυρά και τον τύπο συντρόφου που μας έλκει (σε ένα γυναίκειο ωροσκόπιο)!! Οι σκληρές όψεις, θα βγάλει ένα άτομο υποτονικό, χωρίς ενεργειακά αποθέματα, άτυχο με το αντρικό φύλο, και φασαριόζικο! Ανάλογα λοιπόν με την θέση και τις όψεις, θα δούμε τις δυνατότητες του ατόμου πάνω σε συγκεκριμένες καταστάσεις!

Ο Δίας, ο μέγας ευεργέτης του ζωδιακού, ο πλανήτης της επέκτασης και της φιλοσοφίας, μια ανώτερη αντίληψη για τον κόσμο, η ηθική και η μεταλαμπάδευση της γνώσης. Η τυχερή πόρτα του ζωδιακού, που θα μας οδηγήσει σε επιτυχία, θα μας κάνει προνομιούχος, ανάλογα βέβαια τον οίκο και τις όψεις. Ο Δίας είναι σαν μεγεθυντικός φακός της όψης της οποίας ανήκει. Φανταστείτε έναν Δια – Αφροδίτη, στον οίκο των οικονομικών, με τρίγωνα ή εξάγωνα. Η οικονομική ευημερία είναι σχεδόν εγγυημένη! Ενώ ένας χτυπημένος Δίας από Κρόνο, θα έχει πάντα την τραμπάλα επέκταση – περιορισμός!

Κρόνος, χρόνος, πάθημα, μάθημα. Η δυσκολία, η καταπίεση, ο αγώνας, η πειθαρχεία. Στον οίκο που βρίσκετε προσδίδει ένα βάρος ευθύνης, και συνήθως είναι ότι πρέπει να μάθει να χειρίζεται καλύτερα ένας άνθρωπος! Εκεί που θα δοκιμαστεί η αντοχή και η ακεραιότητα του χαρακτήρος! Από την άλλη όμως, είναι ο σταθεροποιητής των προσπαθειών μας στην διάρκεια του χρόνου. Αυτός θα θεμελιώσει τις προσπάθειες του ανθρώπου, και αυτός θα τις διατηρήσει στον χρόνο! Τα τρίγωνα και τα εξάγωνα με προσωπικούς πλανήτες ευεργετικά, ενώ αντιθέσεις σύνοδοι, ασκούν τις πιέσεις που χρειάζεται ο άνθρακας να γίνει διαμάντι! Ανάλογα πάλι τους οίκους, θα καταλάβουμε σε ποιον τομέα ζωής θα λάβουν δράση τα γεγονότα!

Ουρανός, η επανάσταση, τα απρόβλεπτα γεγονότα καλά ή κακά, οι μεγάλες αλλαγές στην ζωή μας, η επινόηση, η εφευρετικότητά του ατόμου. Η εκκεντρικότητα του, η διανόηση. Η διαφορετικότητα, το πρωτοποριακό και οι καινοτομίες! Αιφνίδιες αλλαγές ανάλογα με τις όψεις και τους πλανήτες τους οποίους σχετίζεται. Ο ουρανός μπορεί να φέρει όλα τα ¨προχωρημένα ¨ πριν την εποχή του, και να γεννήσει οραματιστές, ή να κάνει το άτομο νευρικό, εριστικό και φυσικά απρόβλεπτο! Οι οίκοι πάλι θα δείξουν την δραστηριοποίηση και οι όψεις τις τάσεις φυσικά!

Ο Ποσειδώνας, αυτός ο υπερβατικός που θα μας φέρει πιο κοντά στο Θείο, είναι ο πλανήτης της φαντασίας, της ουτοπίας, της δημιουργικότητας και της τέχνης. Καλλιτέχνες, ζωγράφοι, ποιητές, αλλά και άνθρωποι του πνεύματος, έχουν έναν καλά τοποθετημένο Ποσειδώνα, σε τέτοιους οίκους και όψεις, που θα αναδείξουν την έμφυτη κλήση τους. Ένας χτυπημένος Ποσειδώνας όμως, θα δώσει προβλήματα αλκοολισμού, χρήση ουσιών, άτομο με ψευδαισθήσεις, άτομο που λέει ψέματα, η και που αυταπατάται συνεχώς, λόγω της διαστρεβλωμένης αντιληπτικότητας που έχει!

Και τέλος, ο μέγας αναγεννησιακός Πλούτωνας. Ο βασιλιάς του κάτω κόσμου! Ο πλανήτης που θα καθορίσει την μεγαλύτερη μεταμόρφωση μας στον χάρτη. Εκεί που θα γονατίσουμε και θα ξανασηκωθούμε αρκετές φορές. Εκει που θα βιώσουμε έναν θάνατο και μια αναγέννηση. Επίσης, ο Πλούτωνας, είναι και ο πλανήτης της μεταφυσικής, των απόκρυφων επιστημών και της κρυμμένης γνώσης! Ένας καλά τοποθετημένος Πλούτωνας, μπορεί να δώσει ιερείς, μεταφυσικούς, μέντιουμ αλλά και μυθικά πλούτη, ή κάτι το οποίο είναι μεγάλο στην ζωή του ανθρώπου! Ένας κακά τοποθετημένος όμως, δείχνει τα άτομα τα υποχθόνια, τους δόλιους, τους σκοτεινούς, τους απατεώνες. Οι οίκοι πάλι θα δείξουν τον τομέα δράσης του πλανήτη και οι όψεις τις τάσεις!

Ας σημειώσουμε εδώ, κάτι πολύ σημαντικό για την ενεργοποίηση των γεγονότων. Οι διελεύσεις θα παίξουν τον ρόλο της εκκίνησης της λειτουργείας των όψεων! Με λίγα λόγια, ο χάρτης έχει σφραγισμένα γεγονότα, και οι διελεύσεις τα απελευθερώνουν έτσι ώστε, εμείς να λάβουμε την εμπειρία! Ιδιαίτερη σημασία παίζουν οι πλανήτες, που είναι στις ακμές των οίκων και κυρίως, στον 1,4,7,10 μιας και κάνουν ακριβή συνοδό με αυτές.

Έτσι λοιπόν, βλέπουμε τα κενά μας και μαθαίνουμε τον εαυτό μας… ας αφήσουμε το τι θα θέλαμε, τι θα μπορούσαμε και τι μας κάνανε να νομίζουμε ότι θέλουμε, και ας κοιτάξουμε τι είμαστε , τι μπορούμε, και τι αξίζουμε! Πάντα η πόρτα είναι ανοιχτή σε αυτόν που θέλει να την διαβεί!

Ως επίλογο όμως, ας θυμηθούμε για ακόμη μια φορά, την φράση, ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΟΦΟΙ ΤΑ ΑΣΤΡΑ. Η ΣΟΦΙΑ είναι Αρετή, και οι αρετές είναι η Σοφία. Σχεδόν όλα μπορεί κάποιος να τα αποφύγει με το να ακούει περισσότερο την εσωτερική του φωνή, την εντιμότητα, την ακεραιότητα του χαρακτήρα, να ξέρεις τι πραγματικά θες από την ζωή, και πως να το διεκδικήσεις! Ο Εγωισμός, η αλαζονεία, η φιλαρέσκεια, η κολακεία, το συμφέρον, αποσυντονίζουν τον άνθρωπο και μας βάζουν σε άλλα μονοπάτια… Όσοι μένουν δίπλα μας θα είναι και αυτοί που πρέπει…Μόνο αν είμαστε αληθινοί θα βγει κάτι αληθινό, και αν δεν υπάρχει κανείς δίπλα μας….. μην φοβάστε, την κατάλληλη στιγμή θα έρθουν και τα κατάλληλα άτομα! Το Σύμπαν οι Θεοί με Σοφία Εποίησαν, λέγανε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι!
ΑΡΧΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια