Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σπήλαιο - Καταβόθρα Κάψια

Το σπήλαιο βρίσκεται στην πεδιάδα της Μαντινείας, στην Τρίπολη, και θεωρείται ένα από τα δέκα ωραιότερα σπήλαια της Ελλάδας.
Το εσωτερικό του στολίζουν πανέμορφοι σταλακτικοί συνδυασμοί χρωμάτων και σχημάτων, ενώ σε κάποια αίθουσα υπάρχουν οστά ανθρώπων, ηλικίας από 5 έως 50 ετών, και αρκετά σπασμένα αγγεία. Κατά τους αρχαιολόγους η ομάδα αυτή των ανθρώπων φαίνεται να εγκλωβίστηκε από νερά κατά τη διάρκεια κάποιας τελετής, περίπου τον 4ο αιώνα π.Χ., ίσως προς τιμήν του Πάνα, θεού που λατρευόταν στα σπήλαια της περιοχής και μετά την καθιέρωση του χριστιανισμού!.
Το εξερευνημένο μέρος του σπηλαίου δόθηκε στο ευρύ κοινό μόλις πέρυσι, έχει έκταση 6.500 τ.μ. και το μήκος σε ευθεία είναι περί τα 380 μ.
'Οσοι είστε λάτρεις των σπηλαίων, αξίζει να κάνετε μια εκδρομή ως την Αρκαδία, για να το επισκεφτείτε.
Για χάρη του ρεπορτάζ, να αναφέρουμε ότι η σχετική ανταπόκριση μας ήρθε από το 18ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου, που, υπό την εποπτεία του δασκάλου Μιχάλη Πυτικάκη, λειτουργούν  τα τελευταία 15 χρόνια οι "Υπόγειες Διαδρομές", με τους μικρούς σπηλαιολόγους - μαθητές του σχολείου να έχουν επισκεφτεί, στο πλαίσιο των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τα περισσότερα σπήλαια της χώρας!
ταξίδια

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια