Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Λαχταριστό spaghetti με κεφτεδάκια Rachael Ray

.
Υλικά
1/4 φλ. φρυγανιά τριμμένη
1/2 φλ. γάλα ή νερό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο (2 πολτοποιημένες, 1 ψιλοκομμένη)
2 κονσέρβες ψιλοκομμένης ντομάτας
αλάτι
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη (και επιπλέον για το σερβίρισμα)
1 αυγό
2 κουτιά μοτσαρέλα σε μπαλάκια
500 γρ μακαρόνια

Εκτέλεση:
1) Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο και μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
2) Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη φρυγανιά, το μαϊντανό, την παρμεζάνα, το αυγό, 1 κ.γ. αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μας.
3) Παίρνουμε 1 κ.σ. από το μίγμα στο χέρι μας, πιέζουμε να κάνουμε μια λακουβίτσα και βάζουμε το μπαλάκι της μοτσαρέλας. Κλείνουμε γύρω γύρω τον κιμά μας ώστε να έχουμε ένα κεφτεδάκι με την μοτσαρέλα στο κέντρο του. Αφήνουμε στην άκρη. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει ο κιμάς.
4) Ανακατεύουμε τη σάλτσα μας, ανεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο-δυνατό και προσεκτικά βάζουμε τα κεφτεδομπαλάκια μας μέσα στη σάλτσα. Κουνάμε την κατσαρόλα μας ώστε να καλυφθούν όλα με τη σάλτσα.
5) Αφήνουμε να πάρουν μία βράση, χαμηλώνουμε το μάτι και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
6) Εντωμεταξύ, βράζουμε τα σπαγγέτι μας σε αλατισμένο νερό.
7) Στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα κεφτεδάκια μας και ανακατεύουμε.
8) Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα.