Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τι είναι η δερματογραφία;

Η δερματογραφία ή αλλιώς γραφή του δέρματος, είναι μια κατάσταση – πάθηση κατά την οποία όταν κάποιος ξύσει ελαφρά το δέρμα του, κοκκινίζει και πρήζεται.

Τα αίτια που την προξενούν παραμένουν άγνωστα μέχρι σήμερα, καθώς, όπως έχει παρατηρηθεί, μπορεί να προκληθεί από απλές καθημερινές καταστάσεις, όπως η τριβή με τα ρούχα ή τα σεντόνια, ενώ έχουν αναφερθεί και περιστατικά δερματογραφίας μετά από λοίμωξη, συναισθηματική αναστάτωση ή χρήση φαρμάκων, όπως η πενικιλίνη.

Τα βασικά συμπτώματα της δερματογραφίας περιλαμβάνουν μεγάλες κόκκινες γραμμές στο δέρμα, πρήξιμο, φλεγμονή και φαγούρα, και εκδηλώνονται συνήθως μέσα σε λίγα λεπτά από τη στιγμή που το δέρμα θα τριφτεί ή γρατσουνιστεί, για να εξαφανιστούν συνήθως, μετά από μισή ώρα. Ωστόσο, σε σπάνιες περιπτώσεις, τα συμπτώματα μπορεί να διαρκέσουν αρκετές ώρες, ή ακόμα και ημέρες.

Σημειώνεται ότι η δερματογραφία είναι σε γενικές γραμμές αβλαβής και συνήθως δεν αφήνει σημάδια.

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν δερματογραφία δεν αναζητούν θεραπεία, σε ορισμένες περιπτώσεις τα συμπτώματα μπορούν να γίνουν αρκετά ενοχλητικά, και σε αυτή την περίπτωση συνιστάται να επισκεφθούν γιατρό, ο οποίος μπορεί να συστήσει αντιαλλεργικά φάρμακα.

Η δερματογραφία μπορεί να εκδηλωθεί σε όλες τις ηλικίες, είναι όμως πιο κοινή σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες, ενώ έχει παρατηρηθεί πως άτομα που έχουν άλλες δερματικές παθήσεις, όπως ξηροδερμία ή δερματίτιδα, μπορεί να είναι πιο επιρρεπή στη δερματογραφία.

Σε περίπτωση που το δέρμα σας παρουσιάζει τη συγκεκριμένη ευαισθησία, θα πρέπει να αποφεύγετε παράγοντες που το ερεθίζουν, όπως τα σκληρά σαπούνια, τα συνθετικά ρούχα και το καυτό νερό, να κρατάτε το δέρμα σας ενυδατωμένο με κρέμες, να πίνετε άφθονο νερό, και να αποφεύγετε να ξύνεστε γιατί θα επιδεινώσετε την κατάσταση.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια