Προσκύνημα σε ναό από ...τον καναπέ!


Είναι το πιο διάσημο προσκύνημα των καθολικών σε όλη την Ευρώπη, όμως όσοι δεν έχουν τον χρόνο ή την ενέργεια για να φτάσουν μέχρι το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, στην πόλη στη Γαλικία, της Β.Δ. Ισπανίας, το μόνο που χρειάζονται πλέον είναι μια πιστωτική κάρτα και μια πρόσβαση στο Διαδίκτυο για να ανάψουν ένα κερί στον Άγιο Ιάκωβο - τον Σαντιάγο, στα ισπανικά.
Οι ευσεβείς καθολικοί που θέλουν να προσκυνήσουν στον Άγιο Ιάκωβο στον φερώνυμο καθεδρικό ναό στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα έχουν στη διάθεσή τους μια νέα υπηρεσία, την οποία έθεσε σε λειτουργία η εν λόγω εκκλησία, μέσω της υπηρεσία miVela.com που έχει δημιουργήσει στο Διαδίκτυο.
Η υπηρεσία αυτή δίνει τη δυνατότητα στους προσκυνητές να ανάβουν ηλεκτρονικά κεριά στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιακώβου, ο οποίος χρονολογείται από τον 12ο αιώνα.
Οι προσκυνητές, λοιπόν, που δεν μπορούν να πάνε στον καθεδρικό του Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα, μπορούν να επισκεφθούν τον δικτυακό του τόπο και με 1,39 ευρώ να ανάψουν ένα ηλεκτρονικό κερί.
Μπορούν επίσης να στείλουν ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω του κινητού τους τηλεφώνου.
Όπως επισημαίνει ο Νταβίντ Ντόνιας, του www.mivela.com, αυτοί που θα ανάψουν τα πρώτα 20 ηλεκτρονικά κεριά στον διαδικτυακό τόπο του καθεδρικού ναού, θα έχουν 31 λεπτά στη διάθεσή τους για να απευθύνουν τις προσευχές τους, εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους που θα μπορούν να προσευχηθούν ηλεκτρονικά μόνο για 11 λεπτά.
Ο έφορος του καθεδρικού ναού, Χοσέ Μαρία Ντιάθ, δήλωσε ότι μπορεί στους πιστούς να αρέσει να μυρίζουν τη μυρωδιά των κεριών στους ναούς, ωστόσο τα αληθινά κεριά μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα - όπως συνέβη πριν από 90 χρόνια, όταν σε πυρκαγιά που προκλήθηκε από αναμμένα κεριά, καταστράφηκε ένα πολύτιμο τμήμα του ιερού του ναού.
Ο διάσημος ισπανικός καθεδρικός ελπίζει πως θα δημιουργήσει μια νέα πηγή εισοδήματος, καθώς αναμένει να ανάψουν τουλάχιστον 500.000 ηλεκτρονικά κεριά ετησίως.
ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Related Posts