Γαρίφαλα: ιδιότητες του μπαχαρικού

Επιστημονική ονομασία: Eugenia aromatica
Γαρύφαλλα:
Όλοι φυσικά θα γνωρίζουμε τα γαρίφαλα τα οποία χρησιμοποιούμε στα γλυκά,στα φαγητά.
Είναι απο τα πιο δυνατά αντισυπτικά καθώς τα χρησιμοποιούσαν ακόμη και για απολύμανση πριν τις εγχειρήσεις,παλιότερα.
Οι θεραπευτικές ιδιότητες αυτών όχι μόνο σταματούν τον πονόδοντο αλλά θεωρούνται και ως ασπίδα για τον καρκίνο.
Ιδιότητες:
Το γαριφαλέλαιο (το παίρνουμε με απόσταξη απο τον ατμό) μπορεί να σταματήσει τον πονόδοντο μόνο με μια σταγόνα σε λίγο βαμβάκι έπάνω στο δόντι.
Εαν έχουμε ναυτία ή τάση για εμετό μπορούμε να πιούμε λίγες σταγόνες γαριφαλέλαιο σε νερό.
Επίσης θα μπορούσαμε να βάλουμε μια ή δυο σταγόνες επάνω σε μια πληγή καθώς όπως προείπαμε είναι αντισυπτικό και καθόλου τοξικό.
Είναι χρήσιμο στις δυσπεψίες,διάρροιες καθώς και τυμπανισμό.

Related Posts