Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το μικρότερο παιδί του κόσμου (γεννημένο 268g / 9,45oz)

Το μικρότερο μωρό στον κόσμο που γεννήθηκε και επιβίωσε απλά βγήκε από το νοσοκομείο αφού πέρασε 5 μήνες σε εντατική φροντίδα των νεογνών.
Γεννημένος στο Τόκιο της Ιαπωνίας, το παιδί ζύγιζε μόλις 268 γραμμάρια (9,45 ουγκιές) κατά τη γέννηση. Σύμφωνα με το The Telegraph
Οι γιατροί πραγματοποίησαν έκτακτη καισαρική τομή σε 24 εβδομάδες, όταν δεν κατάφερε να αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και οι ειδικοί φοβούνταν ότι η ζωή του που κινδύνευε.
Τώρα που ζυγίζει 3,2 κιλά (7,05 λίβρες), το εκπληκτικό μικρό παιδί στάλθηκε στο νοσοκομείο στα τέλη Φεβρουαρίου.
Το μωρό, το όνομα του οποίου δεν έχει δωθεί από τις νοσοκομειακές αρχές, ζυγίζει τώρα 3,2 χιλιόγραμμα - περισσότερο από 12 φορές το αρχικό βάρος του.
Αλλά το θαύμα μωρό είναι ακόμα ελαφρύτερο από το μέσο όρο νεογέννητου αγοριού στο Ηνωμένο Βασίλειο που ζυγίζει £ 7-8 ουγκιές.
Το αγόρι ήταν τόσο μικροσκοπικό από τη γέννησή του και μπορούσε να χωρέσει σε ένα ζευγάρι χέρια και το δέρμα του ήταν τόσο λεπτό που το κεφαλάκι του ήταν σαφώς διαφανές.
Οι γιατροί διαχειρίζονταν την αναπνοή και τη διατροφή του και τελικά κατάφεραν να το θηλάσουν.
"Μπορώ μόνο να πω ότι είμαι χαρούμενη που έχει μεγαλώσει αυτό το μωρό γιατί ειλικρινά, δεν ήμουν σίγουρη ότι θα μπορούσε να επιβιώσει", δήλωσε η μητέρα, σύμφωνα με το Keio Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Τόκιο.
Ο κ . Takeshi Arimitsu δήλωσε στο BBC ότι ήθελε να δείξει ότι «υπάρχει πιθανότητα τα μωρά να μπορέσουν να φύγουν από το νοσοκομείο με καλή υγεία, παρόλο που γεννιούνται μικρά».
Τα μωρά που ζυγίζουν λιγότερο από 1500 γραμμάρια κατά τη γέννηση αντιμετωπίζουν μια σειρά προβλημάτων υγείας, όπως ο υψηλότερος κίνδυνος μόλυνσης, η αναπνευστική δυσχέρεια επειδή οι πνεύμονες είναι λίγο ανεπτυγμένοι, τα νευρολογικά προβλήματα όπως η αιμορραγία στον εγκέφαλο και τα γαστρεντερικά προβλήματα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια