Κέικ πορτοκάλι με γιαούρτι

Υλικά για ένα μεσαίο ταψάκι:
1 μαλακό βούτυρο
4 κούπες ζάχαρη
3 βανίλιες
4 αυγά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Τον χυμό από 2 πορτοκάλια
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 γιαούρτια της επιλογής σου
Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Διαδικασία
Η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε είναι πολύ εύκολη.
Πάρε ένα μεγάλο μπολ και ρίξε μέσα τη συσκευασία με το βούτυρο, κρατώντας στην άκρη ένα κουταλάκι του γλυκού για το τέλος.
Πρόσθεσε τη ζάχαρη μέσα στο βούτυρο και χτύπησε με το μίξερ για περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να ασπρίσει το βούτυρο.
Στη συνέχεια ρίξε τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας συνέχεια.
Έπειτα πρόσθεσε τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ, τον χυμό από τα 2 πορτοκάλια, το ξύσμα και το αλάτι.
Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί για περίπου 1 λεπτό και μετά ρίξε και τα γιαούρτια ανακατεύοντας κυκλικά και σιγά σιγά.
Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να το απορροφήσει όλο, μπορείς να κοσκινίσεις το αλεύρι πριν το χρησιμοποιήσεις.
Μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω, έλεγξε την υφή του μείγματος για να δεις πόσο σφιχτό το θέλεις.
Άλειψε το ταψάκι που έχεις επιλέξει με το βούτυρο που έχεις αφήσει στην άκρη και γέμισε το με το κέικ μας. Ψήσε στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα από πάνω.
Το φουσκωτό κέικ πορτοκαλιού με γιαούρτι, είναι έτοιμο να το απολαύσεις.
Extra tips:
Για μία πιο υγιεινή εκδοχή, πρόσθεσε μέλι αντί για ζάχαρη ή λιγότερη ζάχαρη. Η καστανή ζάχαρη είναι και αυτή μία πολύ καλή επιλογή.
Επίσης, το γιαούρτι μπορεί να αντικατασταθεί από γάλα της επιλογής σου.
Σέρβιρε το κέικ με σοκολάτα λιωμένη, ξηρούς καρπούς αλλά και ζάχαρη άχνη για μία ωραία εμφάνιση. 

Related Posts