Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το δάχτυλο που δείχνει «κέρατο»

Σύμφωνα με επιστήμονες, οι γυναίκες με μακρύ δείκτη στο αριστερό χέρι είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία

Οι γυναίκες με μακρύ δείκτη στο αριστερό χέρι είναι πιο πιθανό να τσιλημπουρδίσουν. Δεν το λέμε εμείς, αλλά η επιστήμη.

Η Eiluned Pearce του Oxford University, η οποία έκανε την έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Royal Society Journal», κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα αφού έκανε μετρήσεις στα μήκη των δακτύλων 274 εθελοντριών από τις οποίες πήρε και δείγμα DNA.

Διαπίστωσε λοιπόν ότι «οι γυναίκες με πιο θηλυκά χαρακτηριστικά στο αριστερό τους χέρι είναι πιο παρορμητικές και βαθμολογούν λιγότερο θετικά τις ερωτικές τους σχέσεις».

Ως θηλυκά χαρακτηριστικά σε ό,τι αφορά τα δάκτυλα λογίζεται ο παράμεσος που είναι πιο κοντός από τον δείκτη.

Η ερευνήτρια εκτιμά ότι οι γυναίκες με αυτήν τη διάταξη δακτύλων είναι πιθανώς «πιο θηλυκές» και πιο περιζήτητες από τα αρσενικά. Ακριβώς δε επειδή ξέρουν ότι έχουν πολλές επιλογές «αυτό τις κάνει να είναι λιγότερο ικανοποιημένες με τους συντρόφους τους» και ενδεχομένως αυτό να τις οδηγεί σε απιστίες ή «ευκαιριακό ζευγάρωμα».

Οι επιστήμονες πιστεύουν πολύ στην αποκάλυψη της σεξουαλικής συμπεριφοράς ενός ανθρώπου από τη μορφολογία των χεριών του. Τον περασμένο μήνα έρευνα του Essex University έδειξε ότι οι γυναίκες των οποίων ο παράμεσος είναι πιο μακρύς από τον δείκτη του είναι πιο πιθανό να είναι λεσβίες. Οι αναλογίες των δακτύλων διαμορφώνονται από την έκθεση στις ορμόνες της μήτρας, οι οποίες επηρεάζουν και τη σεξουαλικότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια