Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τι προκαλεί το κρύο νερό

Υπάρχει πολλή σύγχυση σχετικά με τον «σωστό» τρόπο με τον οποίο πρέπει να ενυδατώνετε κανείς. Χρειάζεται να πίνουμε οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα, πρέπει να πίνουμε νερό αντί για χυμό, είναι σωστό να πίνουμε νερό με τα γεύματά μας;
Αλλά στη μάχη των πληροφοριών για την υγεία, υπάρχει ένας καθαρός νικητής: η κατανάλωση ζεστού νερού είναι απλά καλύτερη για σας, από το να πίνετε κρύο νερό.
Πρόσφατες μελέτες σχετικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να πίνετε οκτώ (ή λιγότερα) ποτήρια νερό την ημέρα, έχουν βρει πλεονεκτήματα στο να πίνετε ζεστό νερό και μειονεκτήματα στο να πίνετε κρύο νερό από το ψυγείο.
Πολύ λίγοι από εμάς πίνουμε ζεστό νερό, εκτός και εάν είναι καφές ή κάποιο ζεστό ρόφημα. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε 7 γεγονότα σχετικά με το νερό, που μπορεί να αλλάξουν γνώμη.
1.Εάν ο λαιμός σας πονάει ή είναι ξηρός, το ζεστό νερό μπορεί προσωρινά να μειώσει τον πόνο και μπορεί επίσης να μειώσει οποιοδήποτε σχετικό οίδημα
2. Το νερό, γενικά, είναι χρήσιμο για τη μείωση των κραμπών και του φουσκώματος, αλλά το ζεστό νερό είναι καλύτερο, καθώς χαλαρώνει τους μυς του στομάχου σας ταυτόχρονα.
3. Το ζεστό νερό στο πεπτικό σύστημα διεγείρει το παχύ έντερο στο να είναι πιο ενεργό, κάνοντας το σώμα να έχει καλύτερη απορρόφηση τροφής κατά τη διάρκεια της ημέρας.
4. Η καλή ενυδάτωση γενικά μειώνει την επιθυμία για φαγητό και καθώς το ζεστό νερό παραμένει στο στομάχι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, σας βοηθά να αισθάνεστε κορεσμό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
5. Το κρύο νερό επιβραδύνει τη διαδικασία πέψης, η οποία επιβραδύνει την επαναπρόσληψη πολύτιμων θρεπτικών ουσιών στην κυκλοφορία του αίματος.
6. Επειδή το κρύο νερό πρέπει να θερμαίνεται πριν το σώμα να μπορέσει να το χρησιμοποιήσει, το πόσιμο κρύο νερό στην πραγματικότητα επιβραδύνει τη διαδικασία επανενυδάτωσης του σώματος, καθιστώντας σας πιο διψασμένους.
7. Όταν το σώμα εκτίθεται σε χαμηλές θερμοκρασίες, περιορίζει τα αιμοφόρα αγγεία για να αποφευχθεί η απώλεια θερμότητας.
Το πόσιμο κρύο νερό προσομοιώνει αυτό, καθιστώντας πιο δύσκολο για τα αιμοφόρα αγγεία να μεταφέρουν θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο γύρω από το σώμα.
Αλλά ενώ το κρύο νερό έχει τα μειονεκτήματά του, θυμηθείτε: το πόσιμο κρύο νερό εξακολουθεί να είναι πολύ καλύτερο από το να μην πίνετε καθόλου νερό!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια