Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Φιλόζωος είναι ...

Τι δείχνει μια πρόσφατη έρευνα που έγινε στον Καναδά.
Ένας αναγνώστης από τον Καναδά, καθηγητής της Βιοακουστικής (της συναρπαστικής επιστήμης που μελετά τους ήχους των ζώων και εξερευνά τις λεπτές επικοινωνιακές αποχρώσεις τους), μου στέλνει μια σχετικά πρόσφατη έρευνα, με την παράκληση "να δημοσιευτεί για να γνωρίζουν οι φιλόζωοι τις πιθανότητες τους να παραμείνουν φιλόζωοι.." όπως γράφει.
Τη βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα και παραθέτω τα βασικά σημεία της, με τη σημείωση ότι μιλάμε για μια χώρα όπου η φιλοζωία προστατεύεται με πολύ πιο αυστηρούς νόμους απ ό τι στην Ελλάδα.
*  4 στα 10 κουτάβια που πωλούνται προέρχονται από άδηλες πηγές (συνήθως εκτροφεία αμφίβολης ποιότητας, χωρίς την απαραίτητη άδεια λειτουργίας, ή αδήλωτες γέννες).
*  3 στα 10 κουτάβια παραμένουν λιγότερο από ένα χρόνο στο καινούργιο τους σπίτι. Ο αριθμός διπλασιάζεται για τα σκυλιά που δεν έχουν αγοραστεί αλλά προσφέρθηκαν "ως δώρο" (έχουν δίκιο όσοι επιμένουν ότι, για να το εκτιμήσεις, πρέπει να το πληρώσεις....).
*  Από τς 3 - 6 κουτάβια που εγκαταλείπονται, περισσότερα από τα μισά καταλήγουν στις μάντρες των δημοτικών υπηρεσιών (τα άλλα πέφτουν θύματα τροχαίων ή λιμοκτονούν).
*  Το 40% των εγκαταλελειμμένων σκυλιών βρίσκει νέους ιδιοκτήτες μέσα στις πρώτες 90 μέρες. Τα άλλα δοκιμάζουν την τύχη τους στην επόμενη ζωή...
*  72% υψηλότερες πιθανότητες έχει ένα κουτάβι να παραμείνει στο καινούργιο του σπίτι, αν οι ανάδοχοι "γονείς" του είναι ενήλικοι. Τα παιδιά βαριούνται γρήγορα τα παιχνίδια τους, ειδικά αν λερώνουν και χρειάζονται καθημερινή φροντίδα.
*  Μέσα σ αυτό το 72%, περισσότεροι από τους μισούς συνεπείς ιδιοκτήτες σκύλων είναι εργένηδες!
*  3 στα 10 παιδιά που βαριούνται το νέο κουτάβι ζητούν "καινούριο παιχνίδι" τον πρώτο μήνα.
*  Και το δραματικό φινάλε: Η προσφιλέστερη δικαιολογία όσων αλλάζουν γνώμη είναι πως "το σκυλί που πήραν είναι ακατάλληλο για οικογένεια, ενώ ένα άλλο, ίσως....κλπ" Το ένα τρίτο από αυτούς ξαναδοκιμάζει!.
*  Πρόχειρο συμπέρασμα: Όπως τα σκυλιά, έτσι και ο άνθρωποι μοιάζουν σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Ύστερα από τόσες χιλιάδες χρόνια συμβίωσης, υπάρχουν ακόμα μυαλά που πιστεύουν ότι τα σκυλιά είναι αυτοσυντηρούμενα αυτόματα με μηδενικές ανάγκες συντήρησης και μοναδικό σκοπό να μας κάνουν να φαινόμαστε κουλ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια