Κρύα φουρνιστή ομελέτα

Είναι μια φουρνιστή ομελέτα, την οποία οι Ιταλοί τρώνε ως πρώτο πιάτο! 

Εμείς δεν θα υπερβάλλουμε, η ομελέτα μας είναι για κυρίως πιάτο, ζεστή, αλλά τρώγεται θαυμάσια κρύα, την άλλη
Μερίδες: 3

Υλικά συνταγής:
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
1 μικρό κολοκυθάκι
Λίγο βούτυρο
6 αυγά
70 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
Λίγο φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
Αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
2. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι
3. Ροδίστε απαλά τα κρεμμύδια
4. Βγάλτε τα και αφήστε τα στην άκρη
5. Πλύντε το κολοκυθάκι και κόψτε το λεπτές ροδέλες
6. Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ
7. Μέσα στο μπολ προσθέστε τα κρεμμύδια, το κολοκυθάκι, την παρμεζάνα και το βασιλικό
8. Ρίξτε με προσοχή λίγο αλάτι (έχει αλάτι η παρμεζάνα) και πιπέρι
9. Βουτυρώστε ένα ταψάκι και βάλτε την ομελέτα
10. Ψήστε την ομελέτα για 30 λεπτά ώσπου να ροδίσει
11. Τρώγεται ζεστή με μια σαλάτα αλλά και κρύα

Η κρύα ομελέτα μπορεί να γίνει με χίλιους συνδυασμούς:
Μπορείτε να βάλετε στην ομελέτα σας αρακά και σπανάκι.
Κάτι πιο κλασικό, πατάτες και κρεμμύδια.
Με πατάτες, κρεμμύδια και ρόκα.
Με κοτόπουλο, ελιές, ντομάτα και κολοκύθι.

Related Posts