Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το 5G θα επηρεάσει την υγεία σας;

5G σημαίνει 5η γενιά

Κατά την προετοιμασία για την αποκάλυψη του νέου δικτύου, οι ασύρματοι φορείς εγκαθιστούν εκατομμύρια πύργους σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι χρειάζονται για να διευκολύνουν τις ταχύτερες ταχύτητες που θα προσφέρει η συνδεσιμότητα 5G.
"Η καινοτομία της τεχνολογίας 5G εξελίσσεται ταχέως. Η πυκνότητα του δικτύου αυξάνεται για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πελατών και ακολουθώντας την επιθετική δράση της FCC στο φάσμα 5G, η tiem έχει δίκιο να προσφέρει την επόμενη γενιά ευρυζωνικών υπηρεσιών με 5G ", λέει ο Adam Koeppe, Αντιπρόεδρος Σχεδιασμού Δικτύου στην Verizon.

Από την έναρξή του, μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες σχετικά με την τεχνολογία ραδιοσυχνοτήτων (RF) ήταν τα πιθανά αποτελέσματα που έχει στο σώμα. Με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών που προετοιμάζονται για την εφαρμογή του 5G, δημιουργούνται ανησυχίες σχετικά με τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις που ενδέχεται να έχουν οι νέοι κυλιόμενοι πύργοι για να φιλοξενηθούν στο δίκτυο . Η εισροή νέων κυψελοειδών πύργων θα προκαλέσει σημαντική αύξηση στις παραγόμενες ραδιοσυχνότητες, η οποία έχει πολλούς ανθρώπους να ανησυχούν για την έκθεση στην ακτινοβολία, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών όπως ο καρκίνος.
Αυτές οι ανησυχίες απορρέουν από τους μακροχρόνιους φόβους γύρω από μια πιθανή συσχέτιση μεταξύ της τεχνολογίας κινητών τηλεφώνων και της έκθεσης στην ακτινοβολία RF / ηλεκτρομαγνητικό πεδίο (EMF). Με τη δραματική αύξηση της χρήσης smartphone με την πάροδο των ετών, αυτοί οι φόβοι έχουν αυξηθεί για μερικούς ανθρώπους. Οι πύργοι κυψελών που αναδύονται σε ολόκληρη τη χώρα είναι κυρίως δομές επόμενης γενιάς που θα φιλοξενούν σύνδεση 5G γνωστή ως "μικρά κελιά" ή συστήματα κατανεμημένης κεραίας. Ενώ οι ειδικοί της βιομηχανίας ισχυρίζονται ότι αυτοί οι κυλιόμενοι πυλώνες είναι ασφαλείς, πολλά άτομα και κοινότητες δεν είναι πλήρως πεπεισμένοι.

Ενώ αξιόλογες πηγές όπως η Cancer.gov προσφέρουν δημοσιεύσεις που δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν σοβαρά στοιχεία πίσω από τη συσχέτιση μεταξύ έκθεσης RF / EMF από ηλεκτρονικές συσκευές και καρκίνου, ορισμένες συγκεκριμένες περιπτώσεις κάνουν αυτό το επιχείρημα ζωντανό. Η Διεθνής Ένωση Πυροσβεστών, για παράδειγμα, άρχισε να αντιτίθεται στην εγκατάσταση πύργων κυκλωμάτων σε πυροσβεστικούς σταθμούς στο Σαν Φρανσίσκο, αφού οι πυροσβέστες άρχισαν να παρουσιάζουν προβλήματα υγείας.

"Οι πυροσβέστες ανέπτυξαν συμπτώματα", λέει ο δρ. Gunnar Heuser, ο οποίος διενήργησε μια πιλοτική μελέτη για τους πυροσβέστες σε σταθμό με πύργους κυψελών. Τα συμπτώματα περιελάμβαναν προβλήματα με τη μνήμη, προβλήματα με διαλείπουσα σύγχυση, προβλήματα με αδυναμία. "
Ο Δρ Heuser πιστεύει ότι οι εξετάσεις εγκεφάλου τους (πυροσβέστες) έδειξαν ότι ακόμη και η χαμηλή έκθεση σε RF μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα κύτταρα. Οι μελέτες του Dr. Heuser τον ώθησαν να αρχίσει να υποστηρίζει ένα νομοσχέδιο το οποίο θα εμπόδιζε την εγκατάσταση πυλών κυψελών σε ιδρύματα όπως πυροσβεστικούς σταθμούς.

Επιπλέον, περισσότεροι από 230 επιστήμονες από 41 χώρες υπέγραψαν μια διεθνή έκκληση EMF, η οποία ασχολείται με τις σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την αυξημένη έκθεση στον ηλεκτρομαγνητικό 5g, βάσει πρόσφατων επιστημονικών δημοσιεύσεων που εξετάζουν τις συσχετίσεις μεταξύ των χαμηλών επιπέδων ασύρματης ακτινοβολίας και των προβλημάτων υγείας. Οι ερευνητές αυτοί υποστηρίζουν αυστηρότερους κανονισμούς και χρηματοδοτούνται δημοσίως μελετημένοι για τις επιπτώσεις στην υγεία από τις κυψέλες στους πύργους, οι οποίοι θα μπορούσαν τελικά να επιβεβαιώσουν ή να ξεσηκώσουν αυτούς τους δημόσιους φόβους, παρά την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου (ACS) ισχυριζόμενος ότι είναι σε μεγάλο βαθμό αβάσιμες .

"Τα κινητά τηλέφωνα λειτουργούν με την αποστολή σημάτων προς (και τη λήψη τους) από κοντινούς πύργους κυψελών χρησιμοποιώντας RF κύματα. Αυτή είναι μια μορφή ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας που πέφτει ανάμεσα σε ραδιοκύματα FM και μικροκύματα. Όπως τα ραδιοκύματα FM, τα μικροκύματα, το ορατό φως και η θερμότητα, τα κύματα RF είναι μια μορφή μη ιονίζουσας ακτινοβολίας. Δεν έχουν αρκετή ενέργεια για να προκαλέσουν καρκίνο, βλάπτοντας άμεσα το DNA μέσα στα κύτταρα. Τα κύματα RF είναι διαφορετικά από τους ισχυρότερους (ιονίζοντες) τύπους ακτινοβολίας όπως οι ακτίνες Χ, ακτίνες γάμμα και υπεριώδες (UV) φως που μπορούν να σπάσουν τους χημικούς δεσμούς στο DNA », εξηγεί η ACS. "Σε πολύ υψηλά επίπεδα, τα κύματα RF μπορούν να θερμαίνουν τους ιστούς του σώματος. Αλλά τα επίπεδα ενέργειας που εκπέμπονται από τα κινητά τηλέφωνα είναι πολύ χαμηλότερα και δεν αρκούν για να αυξήσουν τις θερμοκρασίες στο σώμα. "

ΕΙΔΩΜΕΝ.... (αλλά μη ξεχνάτε: Η τοποθέτηση του τηλεφώνου σας στη λειτουργία του αεροπλάνου όταν δεν χρησιμοποιείται, διακόπτει τη σύνδεση με τους πύργους, κάτι που είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποφύγετε τη βλαβερή ακτινοβολία.)

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια