Ψωμί για Τοστ ┊★┊

Γιατί να αγοράσετε έτοιμο; Σας έχω συνταγή να φτιάξετε μόνοι σας

Υλικά :
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (230 γραμμάρια),
1 κούπα σκληρό αλεύρι (120 γραμμάρια) ,
1 κουταλιά του γλυκού ξηρή μαγιά ,
1,5 κουταλιά του γλυκού αλάτι ,
4 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη ,
1 κούπα ζεστό γάλα (χλιαρό, να μην καίει) ,
 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ,
1/3 της κούπας χλιαρό νερό (60 γραμμάρια).
Εκτέλεση :
Ανακατέψτε σε ένα μεγάλο μπολ τα στέρεα υλικά και προσθέστε το υγρά υλικά.
Ανακατέψτε το μείγμα και σχηματίστε μία μπάλα.
Αν το μείγμα είναι πολύ υγρό προσθέστε λίγο αλεύρι.
Βάλτε την μπάλα ζύμης σε μια λεία αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για 15 λεπτά.
Βάλτε το ζυμάρι σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ και σκεπάστε το με μια πετσέτα.
Αφήστε το σε μια άκρη για 1½ ώρα ώστε να φουσκώσει.
Μεταφέρετε το φουσκωμένο ζυμάρι σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ ώστε να πάρει το σωστό σχήμα.
Σκεπάστε το με μια πετσέτα και αφήστε το να φουσκώσει για 35 λεπτά.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάντε βαθιές χαρακιές στο ζυμάρι και ψεκάστε με λίγο νερό.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 40 λεπτά.
Για να διατηρηθεί μαλακό το ψωμί φυλάξτε το σε πλαστική σακούλα αεροστεγώς κλεισμένη.
all4food.gr

Related Posts