Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η ζωή χωρίς internet....

Δεν ξερω ποσοι απο σας θυμαστε την ζωη σας...την καθημερινοτητα σας.... πριν μπουν σε αυτην............ τα κινητα.
Οσοι δεν προλαβατε βεβαια αυτη την ζωη..τοτε θα σας πω εγω.Ή για να τα πουμε καλυτερα τα πραγματα..Πως την εζησα εγω και πως την βλεπω τωρα..
Οταν πρωτοβγηκαν τα κινητα θεωρουσαμε τους πρωτους κατοχους τους αρκετα προνομιουχους.Προνομιουχους με την εννοια της οικονομικης δυνατοτητας.
Τα πρωτα κινητα βλεπετε...στοιχιζαν αρκετα και ηταν για λιγες τσεπες.
Χρονο με τον χρονο ομως βγαζοντας νεα μοντελα οι εταιριες- οι οποιες πληθαιναν και αυτες- καταφερε και ο πιο φτωχος να παρει μια τετοια συσκευη.
Στα ματια μας φανταζαν οχι μονο σαν ειδος πρωτης αναγκης αλλα μας ειχαν μαγεψει με κεινα τα κουμπακια που περα του να καλουν ενα αλλο κινητο....εστελναν μηνυματα ή εκαναν πραξεις για σενα.
Φτασαμε λοιπον στο σημερα....γρηγορα γρηγορα.... και ξερουμε ολοι τι δυνατοτητες εχουμε και τι ακομα ερχεται μεσω κινητων..
Φτασαμε....αλλα χασαμε την ησυχια μας.Εκεινη η περιβοητη αναγκη μας για επικοινωνια οποιαδηποτε στιγμη και ωρα του 24ωρου μας....τωρα εγινε βραχνας.Χτυπα ακομα και στις πιο ακαταλληλες ωρες και στις πιο προσωπικες στιγμες.
Ντριννννννν...το σταθερο....Ντρααααννν το κινητο!!!..

Και σε ρωτα η αλλη φωνη που ερχεται απο την αλλη ακρη του κινητου:
-Μα γιατι δεν το σηκωνεις;;..Γιατι δεν πιανει;; Που ησουνα;;
Εμ βεβαια.!!Με το κινητο μπορεις να πεις του αλλου πως ησουνα εκτος σπιτιου;;Ή που πρεπει να απολογεισαι για την βουη του δρομου....για το οτι οδηγας...για τις φωνες που ακουγονται...
Βραχνας και τρελλα κανταντησε...
Το ασχημο παλι ειναι πως αν τωρα δηλωσεις πως δεν εχεις κινητο....δεν σε πιστευουν.
Σε μηχανημα αυτοματων πληρωμων μιας τραπεζας μου ζητηθηκε νουμερο τηλεφωνου....Δεν τους αφησα παραπονεμενους ομως...μιας και επεμεναν ενω αφηνα κενο το στοιχειο αυτο και δεν μπορουσα να στειλω χρηματα σε προμηθευτη...
Οχι..οχι βεβαια...Το 6969696969 δηλωθηκε ως νουμερο και φαγωθηκε χαρμα απο το συστημα.
Να σας πω και για τα μηνυματα απο εταιρειες;;Για δηθεν διαγωνισμους και μαλακιες...την ωρα μαλιστα που μολις σε εχει παρει ο υπνος;;...
Πως δηλαδη ζουσα πριν τα κινητα αραγε;;..Μια χαρα!!!...Πηγαινα την βολτα μου και ημουν αφοσιωμενη εκει...Πηγαινα στον γιατρο και ημουν παλι εκει....θαλασσα...ψωνια...υπηρεσιες.....δουλεια....σεξ(χιχι)...Εκει...ημουν εκει.Με σωμα,ψυχη και σκεψη σε ο,τι εκανα.
Πριν ενα μηνα λοιπον...-τοσο ειναι αραγε;;- κλαταραμε απο νετ.Τις πρωτες μερες με πιασε υστερια.Μια βδομαδα κρατησε-ευτυχως!!
Οι δουλειες επισης που ειχα ηταν τοσες πολλες,δυσκολες και περιπλοκες που δεν μου αφηναν επισης χρονο να σκεφτω οτιδηποτε αλλο.Τα βραδια κοιμομουν απο νωρις...10..11 η ωρα το βραδυ εβλεπα δευτερο ονειρο.
Ειδησεις στην τηλεοραση εκοψα επισης εδω και καιρο...και ολα τα νεα προερχονταν απο κοσμο που συναναστρεφομουν.Ο καθενας μου τα περιεγραφε με τη δικη του υποκειμενικη ματια αλλα και την οικονομικη του κατασταση.Εγω στο μεταξυ στα δικα μου τρεχαματα.
Ετσι το μυαλο μου αφοσιωθηκε σε ενα σκοπο αφηνοντας τον υπολοιπο κοσμο να γυριζει σε αλλη τροχια.Μπορει να ακουγεται εγωιστικο αλλα αυτη ειναι η αληθεια.
Επαψα να ακουω....Απο την μια εμπαιναν και απο την αλλη εβγαιναν...
Απαισιοδοξια του χαμου......κακομοιρια του θανατα.....
Ναι...ετσι ηταν και ειναι!Οι τηλεορασεις απο την μια....το ιντερνετ απο την αλλη.
Ξερετε ομως κατι;;Προτιμω να ακουω ιστοριες..καθημερινες..αληθινες ....απο τους ιδιους τους πρωταγωνιστες της ζωης.Απο τα βιωματα του καθενος..που ειναι ιδια με τα δικα μου.
Ισως οχι στον ιδιο βαθμο αλλα ειναι ιδια προβληματα και ομοιες αναζητησεις.Μεσα απο τετοιες εξιστορησεις παιρνω μαθηματα...προφυλαζομαι...αναζητω λυσεις...ή δινω εγω αντιστοιχα...Και πανω απ΄ολα: Προβληματιζομαι θετικα και οχι αρνητικα, κανοντας με να χανω τον στοχο μου και τον σκοπο μου.Στοχοι και σκοποι που για τους περισσοτερους κοινους θνητους απο μας ειναι παλι ιδιοι.
Πως χανονται ομως;;Με ολα τα παραπανω..Με αυτα που ακουσαν..και διαβασαν.
Με ολα εκεινα που σε αποδυναμωνουν γιατι χανεις την ελπιδα και το χαμογελο σου...
με ολα αυτα που σε αποπροσανατολιζουν γιατι ξεχνας να βρεις λυσεις και παραιτησε αμεσως απο τα προβληματα.
Απλα μαθηματικα ζωης;;Οχι....
Απλα....μαθηματα ψυχικου σθενους....
Καλως γυρισα λοιπον.... στο χαος της πληροφοριας και της παραπληροφοριας.......με το μαθημα που πηρα και σας παρουσιαζω σε απευθειας μεταδοση!!!
Black~Martin

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια