Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σημάδια Ότι Έχετε Πρόβλημα Στο Πάγκρεας

5 Σημάδια Ότι Έχετε Πρόβλημα Στο Πάγκρεας & 5 Φυσικές Θεραπείες Για Να Το Αντιμετωπίσετε.

Το πάγκρεας αποτελεί σημαντικό μέρος του πεπτικού συστήματος. Σύμφωνα με το Johns Hopkins Medicine, το όργανο αυτό είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, την ορθή πέψη των λιπαρών και τη γρήγορη απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών.
Βρίσκεται σε ένα κάπως δύσκολο σημείο στο σώμα, ανάμεσα στο στομάχι και τη σπονδυλική στήλη. Επειδή είναι τόσο βαθιά στην κοιλιακή χώρα, τα προβλήματα στο πάγκρεας περνούν συχνά απαρατήρητα.
Εδώ είναι τα πιο σημαντικά σημάδια και συμπτώματα του καρκίνου στο πάγκρεας και άλλων παθήσεων, σύμφωνα με το Prevention:

1. Πόνοι Στην Κοιλιά.
Ο πόνος που ξεκινά στο μέσον της πλάτης και αντανακλάται χαμηλά στη μέση, είναι ένα σημάδι του καρκίνου στο πάγκρεας, ενώ ο έντονα οξύς πόνος στο μέσον της πλάτης που παρουσιάζεται ξαφνικά, είναι σημάδι οξείας παγκρεατίτιδας. Εάν οι κοιλιακοί πόνοι επιμένουν για αρκετές εβδομάδες, είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας.

2. Ναυτία.
Εάν αισθάνεστε αδιαθεσία μετά την κατανάλωση λιπαρών τροφών όπως χάμπουργκερ, πίτσα, ξηροί καρποί και αβοκάντο, το πάγκρεας ενδεχομένως να έχει δυσκολία στη διάσπαση των λιπών.

3. Απώλεια Βάρους.
Εάν γιορτάζετε την ξαφνική απώλεια βάρους, σκεφτείτε για ένα λεπτό. Η απώλεια των κιλών συνοδεύεται από αντανακλαστικούς πόνους; Ενδέχεται να αντιμετωπίζετε πεπτικά προβλήματα που σχετίζονται με κάποια νόσο στο πάγκρεας.

4. Διαβήτης.
Εάν έχετε διαγνωστεί με διαβήτη τύπου Β, αλλά έχετε ένα υγιές βάρος και ακολουθείτε σωστή διατροφή, ρωτήστε τον γιατρό σας μήπως έχετε πρόβλημα στο πάγκρεας.

5. Δύσμορφες, Ανοιχτόχρωμες Κενώσεις.
Στην περίπτωση αυτή, το σώμα σας δείχνει πως υπάρχει κακή απορρόφηση θρεπτικών συστατικών. Τα ελαιώδη κόπρανα επίσης σηματοδοτούν κάποιο πρόβλημα στο πάγκρεας. Αυτό προέρχεται από την αδυναμία του να διασπάσει το λίπος.
Για να διατηρήσετε το πάγκρεας υγιές και να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα της παγκρεατίτιδας, δοκιμάστε τις ακόλουθες θεραπείες:

1. Λαχανικά Στον Ατμό.
Μια διατροφή βασισμένη στα λαχανικά είναι ό,τι καλύτερο για τα άτομα με χρόνια παγκρεατίτιδα. Τα ωμά λαχανικά περιέχουν τις περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα, αλλά εάν ερεθίζεται το πεπτικό σας σύστημα, δοκιμάστε τα ελαφρά ψημένα στον ατμό.

2. Υδροθεραπεία.
Για να αντιμετωπίσετε τα επώδυνα συμπτώματα της παγκρεατίτιδας, ξαπλώστε ανάσκελα. Ζητήστε από κάποιον δικό σας να καλύψει το στήθος σας και την κοιλιά σας με δύο πετσέτες, τις οποίες έχετε πρώτα βρέξει με ζεστό νερό και στύψει καλά. Βεβαιωθείτε ότι οι πετσέτες δεν είναι πολύ ζεστές, για να μην σας ερεθίσουν το δέρμα. Καλυφθείτε πάνω από τις πετσέτες με μια μεγάλη στεγνή πετσέτα ή μια κουβέρτα.
Ξεκουραστείτε για 5 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε τις ζεστές πετσέτες και αντικαταστήστε τις με μια λεπτή πετσέτα, την οποία έχετε μουσκέψει με κρύο νερό. Τοποθετήστε τη στο στήθος και την κοιλιά σας, σκεπαστείτε με μια στεγνή πετσέτα ή κουβέρτα και επαναλάβετε τη διαδικασία για 10 λεπτά. Αφαιρέστε τις πετσέτες, γυρίστε μπρούμυτα και επαναλάβετε τη διαδικασία με τις ζεστές και κρύες πετσέτες, όπως και πριν.

3. Δυναμωτικό Πρωινό.
Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ποτήρι χλιαρό νερό, χυμό λεμονιού, ένα ακτινίδιο και 1 φλυτζάνι βρώμη. Διατηρήστε αυτό το υγιές ξεκίνημα πίνοντας 2 λίτρα νερό, πολλά φρούτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά και πράσινα φυλλώδη λαχανικά, κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης μέρας.
*Το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής γνωμάτευσης και κάθε άλλης πληροφορίας που σχετίζεται με την υγεία, είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια συγκεκριμένη διάγνωση ή θεραπευτικό πλάνο για κανένα άτομο. Η χρήση αυτής της ιστοσελίδας και των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν, δεν δημιουργεί μια σχέση γιατρού-ασθενή. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: Marva @Truelife.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια