Ακτινίδιο γλυκό κουταλιού ( '.' )

Ακτινίδιο το γλυκό της γεύσης

Υλικά:
1.5kg περίπου ακτινίδια
Χυμό από 3 λεμόνια
1kg ζάχαρη
Άρωμα βανίλιας

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Βάζουμε τα ακτινίδια σε ένα μπολ μαζί με το χυμό λεμόνι και αρκετό νερό.
Αφήνουμε τα ακτινίδια μέσα στο λεμόνι για περίπου μισή ώρα για να σφίξει.
Στραγγίζουμε το νερό και βάζουμε σε στρώσεις τα ακτινίδια μέσα σε μεγάλη κατσαρόλα, καλύπτοντας τα κάθε φορά με ζάχαρη.
Αφήνουμε τα ακτινίδια μέσα στην ζάχαρη κατά την διάρκεια της νύκτας.
Την επομένη ημέρα σκεπάζουμε τα ακτινίδια με νερό και βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό μας. Προς το τέλος προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας.

Related Posts