Πίτσα μελιτζάνα ⓛ

Η μελιτζάνα όπως και να το κάνουμε είναι η πρωταγωνίστρια του καλοκαιριού.

Σε αρκετές καλοκαιρινές συνταγές θα τη βρούμε μέσα και η γεύση της δίνει ξεχωριστή παρουσία στο φαγητό.
Η παρακάτω συνταγή είναι τόσο απλή που είναι κρίμα να μην την δοκιμάσετε.

Υλικά
μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
κον κασέ
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
ποικιλία τριμμένων κίτρινων τυριών
πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε σε ροδέλες τις μελιτζάνες,τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να σταθούν για 30 λεπτά. Τις ξεπλένουμε,τις στύβουμε και τις αραδιάζουμε μέσα σε αντικολλητικό ταψί,τις λαδώνουμε ελαφρά και τις ψήνουμε στο φούρνο γαι μερικά λεπτά και από τις δύο μεριές, μέχρι να μαλακώσουν.

Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το ταψί και τις αραδιάζουμε τη μια κοντά στην άλλη στο ταψί που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε για την πίτσα. Ρίχνουμε από επάνω μερικές κουταλιές κον κασέ,όπως είναι(δε βράζουμε). Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι και ρίγανη.

Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του φαγητού με τα τυριά, απλώνουμε από επάνω τους κρίκους της πιπεριάς και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου,μέχρι να λιώσουν και να ροδίσουν όμορφα.

Related Posts