Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι θερινές καταιγίδες κίνδυνος για τους ασθματικού​ς

Μεγάλη αύξηση στα κρούσματα άσθματος μπορεί να προκαλέσουν οι καταιγίδες που ξεσπούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σύμφωνα με επιστήμονες από νοσοκομείο της Βρετανίας, όταν υπάρχουν βροχοπτώσεις το καλοκαίρι, ανακινούνται τα σπόρια των μυκήτων και κυρίως εκείνων που προκαλούν τις επιθέσεις άσθματος, που είναι απειλητικές για τη ζωή.
Επίσης, αυξάνουν κατακόρυφα οι εισαγωγές ασθενών σε νοσοκομεία, οι επισκέψεις σε γιατρούς και οι τηλεφωνικές κλήσεις για συμβουλές και βοήθεια.
"Τα σπόρια των μυκήτων ελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα από την έντονη βροχή και βγαίνουν από το χώμα σε οποιοδήποτε σημείο του είναι υγρό" εξηγεί ιατρός, ειδική στην αντιμετώπιση αναπνευστικών προβλημάτων.
"Αυτό που συμβουλεύουμε εκείνους που υποφέρουν από άσθμα όταν υπάρχουν καταιγίδες είναι να μην κυκλοφορούν στον δρόμο και να κρατούν τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού τους κλειστά.
 Τα συμπτώματα μπορεί να αντιμετωπιστούν σε κάποιες περιπτώσεις με ειδική θεραπεία, όμως η καλύτερη συμβουλή που μπορούμε να δώσουμε στους ασθενείς είναι  να μείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο την έκθεσή τους στο περιβάλλον, όταν επικρατούν τέτοιες καιρικές συνθήκες".

Σύμφωνα με την ιατρό η έξαρση του άσθματος που προκαλείται από τις καταιγίδες μπορεί να είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη, γι αυτό θα πρέπει να γίνουν περισσότερες και βαθύτερες έρευνες.
"δ"

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια