Γάλα κάνναβης

10' Χρόνος Εκτέλεσης
4 Μερίδες

Συστατικά
80 γρ. σπόροι κάνναβης
720 γρ. νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
1 πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα
1 κ.γ. σκόνη μάτσα

Εκτέλεσης
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τους σπόρους κάνναβης, το νερό, το αλάτι και τα χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 2 λεπτά ή μέχρι να ομογενοποιηθούν οι σπόροι κάνναβης με το νερό και να έχουμε ένα λευκό μείγμα με την μορφή γάλακτος.
Βάζουμε ένα σουρωτήρι πάνω σε ένα μπολ και το καλύπτουμε με τουλπάνι.
Αδειάζουμε το μείγμα στο σουρωτήρι και αφήνουμε να στραγγίξουν τα υγρά του.
Πιέζουμε με τα χέρια μας να φύγουν όλα τα υγρά από το τουλπάνι.
Σερβίρουμε το γάλα σε ποτήρια.

Για το σερβίρισμα
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά το γάλα με 1 κ.γ. σκόνη μάτσα. Με το που αρχίσει να κοχλάζει το γάλα αφαιρούμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε ζεστό ή αφήνουμε να κρυώσει και το πίνουμε δροσερό.

Related Posts