Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα 4 βασιλικά άστρα της Περσίας: Alderbaran, Regulus, Antares, Fomalhaut

Πριν χιλιάδες χρόνια, 4 άστρα γνωστά και ως «οι 4 Αρχάγγελοι» θεωρούνταν φύλακες του ουρανού. Είναι τα 4 βασιλικά άστρα της Περσίας, που κατέχουν εξέχουσα θέση στην αστρολογία. Τα άστρα αυτά είναι: Aldebaran, Regulus, Antares, Fomalhaut, και ονομάζονται «βασιλικά» γιατί ξεχωρίζουν από τα άλλα στον ουρανό. Είναι τα πιο λαμπερά στους αστερισμούς τους και σηματοδοτούσαν τις αλλαγές των εποχών, τις ισημερίες και τα ηλιοστάσια. Οι Πέρσες πίστευαν ότι ο ουρανός ήταν χωρισμένος σε 4 περιοχές, με κάθε περιοχή να φυλάσσεται από ένα από τα 4 βασιλικά άστρα. Τα άστρα πιστεύονταν ότι είχαν τόσο καλή όσο και κακή δύναμη και οι Πέρσες τα μελετούσαν για να οδηγηθούν σε επιστημονικούς υπολογισμούς του ουρανού, όπως το ημερολόγιο και οι σεληνιακοί / ηλιακοί κύκλοι και για να προβλέψουν το μέλλον. Πολλοί αστρολόγοι θεωρούν τα βασιλικά άστρα ισχυρά όταν εμφανίζονται σε πολύ στενή όψη με έναν πλανήτη ή ένα ευαίσθητο σημείο του γενέθλιου χάρτη.
  • Aldebaran «φρουρούσε» το ανατολικό μέρος του ουρανού και ήταν το κυρίαρχο άστρο στον αστερισμό του Ταύρου,
  • Regulus «φρουρούσε» τον Βορρά και ήταν το κυρίαρχο άστρο στον αστερισμό του Λέοντα,
  • Antares «φρουρούσε» τη Δύση και ήταν κυρίαρχο άστρο στο Σκορπιό,
  • Fomalhaut «φρουρούσε» το Νότο και ήταν το λαμπρότερο αστέρι στον αστερισμό του Νοτίου Ιχθύος.
Τα 4 βασιλικά άστρα της Περσίας είναι ισχυρά αστέρια και το καθένα από αυτά προσφέρει υπό προϋποθέσεις δόξα, επιτυχία ή ευτυχία. Στον αστρολογικό σας χάρτη, είναι απαραίτητο να καθορίσετε αν η ζωή σας συνδέεται με ένα βασιλικό άστρο. Αν ένα από αυτά βρίσκεται σε σημαντική θέση σε σχέση με τους πλανήτες ή τις γωνίες στο ωροσκόπιο σας (π.χ. πάνω στον Ωροσκόπο), τότε η μοίρα μπορεί να σας επιφυλάσσει κάτι ιδιαίτερο.
ALDEBARAN – Το δεξί μάτι του Ταύρου
Το όνομα Aldebaran είναι αραβικό και σημαίνει «ο ακόλουθος». Θεωρείται εξαιρετικά τυχερό άστρο, που προμηνύει πλούτη και τιμές. Ο Aldebaran είναι «το μάτι του ταύρου», αντιπροσωπεύει το κέντρο ενός στόχου που συνήθως φέρει το υψηλότερο σκορ, ένα ακριβές ή εξαιρετικά αποτελεσματικό επίτευγμα. Ο πολεμοχαρής Aldebaran είναι ένας από τους 4 «Φρουρούς του Ουρανού», «ο φρουρός της Ανατολής». Το άστρο αυτό δίνει άτομα ανήσυχα και ταραχώδη, που υποκινούν τη διαφωνία και την επαναστατικότητα, εχθρούς της ηρεμίας και της ειρήνης. Όταν ο Aldebaran κάνει όψη με έναν κακεργέτη πλανήτη, δίνει ξαφνική και απροσδόκητη εμπλοκή και ταραχές. Το άτομο φαίνεται να βρίσκεται σε μια σταθερή κατάσταση άγχους, αλλά είναι πετυχημένο στο να κερδίζει χρήματα. Ως εραστής, είναι άγρια γοητευτικός και αισθησιακός και ξέρει ακριβώς ποια κουμπιά να πατήσει. Αν ο Aldebaran κάνει σύνοδο με την Ωροσκόπο ή τον Ήλιο, υπάρχει αξιοσημείωτη και ασυνήθιστη ενέργεια. Ένα τέτοιο άτομο είναι σε θέση να ηγηθεί άλλων ανθρώπων, να αποκτήσει αρχηγική θέση και να αναγνωριστεί, αλλά δίνει και εχθρούς μέσω των οποίων θα απειληθεί.
Λέξεις-κλειδιά: ευγλωττία, υψηλές τιμές, ακεραιότητα, δημοτικότητα, θάρρος, υποκίνηση πολέμου, αναταραχή, κίνδυνος, απώλεια, βίαιος θάνατος.
REGULUS – Η καρδιά του λιονταριού
Ο Regulus είναι το φωτεινότερο άστρο στον αστερισμό του Λέοντα. Είναι σύμπλεγμα 4 άστρων, οργανωμένων σε δύο ζευγάρια. Θεωρείται το πιο ωφέλιμο αστέρι στο σύμπαν. Το όνομα Regulus είναι υποκοριστικό του Rex, σα να λέμε «βασιλίσκος» δηλ. μικρός βασιλιάς. Δίνει βασιλικές ιδιότητες, αριστοκρατικότητα, ευγενές μυαλό, ειλικρίνεια, θάρρος. Η σημασία αυτού του άστρου τονίζεται από το πόσο κοντά στην εκλειπτική βρίσκεται. Η επίδρασή του μοιάζει με την επίδραση της καλύτερης εκδοχής του Δία και του Άρη. Όταν ο Regulus βρίσκεται στον Ωροσκόπο, δίνει έναν θαρραλέο και ειλικρινή χαρακτήρα, ειδικά αν κάνει σύνοδο με τον Ήλιο, τη Σελήνη, το Δία ή τον Ερμή. Τοποθετημένος στο Μεσουράνημα (MC), ο Regulus ανεβάζει το άτομο σε υψηλές θέσεις, τέτοιες που υπερβαίνουν κατά πολύ το περιβάλλον που γεννήθηκε, και οπωσδήποτε αυτή η τοποθέτησή του είναι καλός οιωνός για στρατιωτική σταδιοδρομία αλλά και για κάθε «δημόσια» σταδιοδρομία, π.χ. δικηγόροι, δημόσιοι υπάλληλοι, τραπεζίτες και κληρικοί, ειδικά αν ο Regulus κάνει σύνοδο με τον Ήλιο ή τη Σελήνη ή με ένα ωφέλιμο αστρικό σώμα. Η σύνοδος Regulus-MC φέρνει επαφές με αρχηγούς, κυβερνήτες, αξιοσέβαστους ή διάσημους ανθρώπους. Αν ένα ωροσκόπιο στο σύνολό του δείχνει αυτή τη δυνατότητα, μια σύνοδος Δία- Regulus είναι από τις καλύτερες αστρολογικές διαμορφώσεις επιτυχίας καθώς υπόσχεται εύκολη απόκτηση χρημάτων και δύναμης, αναρρίχηση σε υψηλές θέσεις, θέσεις εμπιστοσύνης, και προαγωγές, προώθηση και εύνοια. Όταν ο Άρης ή ο Κρόνος σχηματίζουν σύνοδο με τον Regulus, συμβαίνουν πάντα ιδιαίτερα συναρπαστικά γεγονότα π.χ. δολοφονίες, πραξικοπήματα, επαναστάσεις, εξεγέρσεις, διαδηλώσεις, ανατροπές αρχηγών κρατών και παρόμοια γεγονότα.
Λέξεις κλειδιά: Ευγένεια, φιλοδοξία, εγρήγορση, μεγάλη δύναμη, στάτους, ηγεσία, ξαφνική πτώση, ατυχήματα, βία.
ANTARES – η καρδιά του Σκορπιού
Antares θα πει «αντίπαλος του Ares=Άρη». Είναι ένα άστρο που βρίσκεται κοντά στο κέντρο του αστερισμού του Σκορπιού και μερικές φορές αποκαλείται «Καρδιά του Σκορπιού». Έχει τη φύση του Άρη, με επιπρόσθετες όμως τις δυνάμεις του Ερμή, του Δία και του Κρόνου. Ο Antares κάνει τους ανθρώπους σκληρούς, πολεμιστές και πανούργους. Είναι σημαντικό άστρο για τους στρατιωτικούς, και δίνει πνευματική εγρήγορση, στρατηγική ικανότητα και θάρρος, ενώ κάνει τους ανθρώπους παράτολμους, ειδικά αν έχει στενή όψη με το MC, τον Ωροσκόπο, τον Ήλιο ή τον Δία. Αν κάνει όψεις με τον Άρη, το θάρρος που δίνει κάνει το άτομο ριψοκίνδυνο μέχρι απερισκεψίας, οδηγώντας σε αυξημένους κινδύνους. Άτομα με τέτοια όψη πρέπει να είναι προετοιμασμένα ανά πάσα στιγμή για ξαφνικά περιστατικά, απρόβλεπτα συμβάντα και δυνητικά ατυχήματα. Ο Antares έχει βίαιο χαρακτήρα και μπορεί να ευθύνεται για έναν βίαιο θάνατο, είτε σε μάχη είτε σε διαδικασία επιβολής του νόμου. Ο κίνδυνος, όμως, μπορεί να προέλθει από πυρκαγιά, όπλα ή μηχανήματα. Ο Antares λέγεται επίσης ότι είναι επιβλαβής για τα μάτια, αν κάνει σύνοδο με τον Ωροσκόπο, τη Σελήνη ή τον Ήλιο.
Λέξεις-κλειδιά: περιπετειώδες πνεύμα, επιμονή, πείσμα και ισχυρογνωμοσύνη, τραυματισμοί στα μάτια, τιμητικές διακρίσεις, ξαφνικές απώλειες, καχυποψία, βιαιότητα, αρκετοί γάμοι.
FOMALHAUT – το στόμα του ψαριού
Το όνομα Fomalhaut προέρχεται από το αραβικό Fum al Hut, που σημαίνει «το στόμα του ψαριού», και ο Fomalhaut είναι ένα άστρο που βρίσκεται στο στόμα του Νότιου Ιχθύος (Piscis Austrinus – δεν πρέπει να συγχέεται με τον αστερισμό των Ιχθύων). Η φύση του άστρου αυτού μοιάζει με εκείνες της Αφροδίτης και του Ερμή με μια δόση Ποσειδώνα. Λέγεται ότι είναι πολύ τυχερό και ισχυρό, αλλά μπορεί και να προκαλέσει τεράστια εχθρότητα και μοχθηρία. Αυτό το άστρο έχει πολύ μεταβλητό αποτέλεσμα, είτε πολύ καλό είτε πολύ κακό, ανάλογα με το συνολικό ωροσκόπιο. Στην περίπτωση, πάντως, που έχει ωφέλιμη επιρροή, αυτή είναι η μεγαλύτερη δυνατή, και αν κάνει και σύνοδο με τον Ερμή, ενθαρρύνει τις πνευματικές ικανότητες και υπόσχεται την επιτυχία σε συγγραφείς ή επιστήμονες. Όταν ο Fomalhaut βρίσκεται στον Ωροσκόπο και σε καλές όψεις, δίνει φήμη που διαρκεί και μετά τον θάνατο, κι ένα «όνομα» που οι άλλοι το θυμούνται για πάντα, ενώ σε σύνοδο με την Αφροδίτη ευνοεί τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις. Σε σύνοδο με τον Ήλιο ή τη Σελήνη, η επιρροή του Fomalhaut είναι αξιοσημείωτη.
Λέξεις-κλειδιά: ποίηση, μυστικισμός, μαγεία, ιδεαλισμός, καλλιτέχνης, ονειροπόλος, πνευματικός, φαντασία, ρομαντισμός, απειλητικός, αμαρτωλός / άγιος, χαρισματικός, αινιγματικός, παραμύθι, θύμα / φανατικός, μη πρακτικός, ουτοπικός.

Για να βρείτε πού έχετε στο ωροσκόπιό σας τα 4 βασιλικά άστρα της Περσίας, πηγαίνετε ΕΔΩ, και ακολουθήστε τα βήματα. Με τη διαφορά πως στα «Additional Objects» επιλέγετε Aldebaran, Regulus και Antares. Για να βρείτε τον Fomalhaut, κάντε κλικ στο «List of fixed stars» και επιλέξτε τον από τη λίστα που θα εμφανιστεί.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια