Salmon Nigiri & Shrimp Nigiri

Nigiri με σολομό και nigiri με γαρίδες.
Nigiri σημαίνει η γροθιά του Samurai και θα καταλάβουμε πιο κάτω γιατί το πιάτο πήρε αυτό το όνομα.
Υλικά:
φέτες σολομού ή φιλέτο σολομού που το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες
γαρίδες (τόσες όσες θέλουμε να βάλουμε, κάθε nigiri παίρνει μια γαρίδα)
ιαπωνικό ρύζι
wasabi
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (συνήθως το βράζουμε με 2 φλ.νερο,μια κουταλιά ξύδι και ζάχαρη στην μύτη του κουταλιού του γλυκού).
Το Ιαπωνικό ρύζι είναι λασπώδες - κολλώδες.
Καθαρίζουμε και αχνίζουμε τις γαρίδες.
Φιλετάρουμε τον σολομό.
Αφού ετοιμαστεί το ρύζι το αφήνουμε λίγο να κρυώσει,τόσο ώστε να μπορούμε να το πιάσουμε με το χέρι.
Αφού κρυώσει λοιπόν παίρνουμε μια χούφτα ρύζι και το κλείνουμε μέσα στη γροθιά μιας να σφίξει και να πάρει το σχήμα της (η γροθιά του Samurai που λέγαμε!).
Τοποθετούμε σε πιάτο τις γροθιές από ρύζι και περνάμε ελαφριά με το δάχτυλό μας ελάχιστη ποσότητα wasabi.
Στη συνέχεια τοποθετούμε από πάνω μια φέτα σολομού ή μια γαρίδα σε κάθε nigiri.
Έτοιμο!!
oreksinaxeis

Related Posts