Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι αρχαίοι περουβιανοί έτρωγαν...ποπ κορν

Οι κάτοικοι του βόρειου Περού έτρωγαν ποπ-κορν χίλια χρόνια νωρίτερα απ' ό,τι θεωρείτο μέχρι σήμερα, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.
Οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι από τα καλάμια καλαμποκιού που βρέθηκαν σε μια αρχαία τοποθεσία στο Περού προκύπτει ότι οι κάτοικοι της περιοχής τα χρησιμοποιούσαν για να παρασκευάσουν αλεύρι και ποπ κορν.
Επιστήμονες από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Ουάσινγκτον υποστηρίζουν ότι τα παλαιότερα καλάμια καλαμποκιού που βρήκαν είναι από το 4700πΧ και είναι τα αρχαιότερα που έχουν ανακαλυφθεί στη Νότια Αμερική.

Η διευθύντρια του τμήματος Αρχαιολογίας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Smithsonian στην Ουάσινγκτον, Ντολόρες Πιπέρνο, δήλωσε ότι το καλαμπόκι ανακαλύφθηκε στο Μεξικό περίπου πριν από 9.000 χρόνια προερχόμενο από ένα είδος άγριου χόρτου.

Όπως είπε η Πιπέρνο, η έρευνά της που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences, δείχνει ότι μερικά χιλιάδες χρόνια αργότερα το καλαμπόκι έφθασε στη Νότια Αμερική όπου καλλιεργήθηκε σε διάφορες ποικιλίες, πολύ δημοφιλείς σήμερα στις περιοχές των Ανδεων.

Η ερευνητική της ομάδα ανακάλυψε το καλαμπόκι στις αρχαίες τοποθεσίες Παραδόνες και Χουάκα Πριέτα. Η Πιπέρνο εξήγησε ότι την εποχή εκείνη, πάντως, το καλαμπόκι δεν αποτελούσε σημαντικό συστατικό της διατροφής των κατοίκων.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια