Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τι θα γίνει στη Γη σε 1000 χρόνια

Πριν από ένα χρόνο στην ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο θρυλικός Stephen Hawking διακήρυξε ότι η ανθρωπότητα μπορεί να επιβιώσει μόνο για άλλα 1.000 χρόνια.
Εμείς θέλαμε να μάθουμε αν το μέλλον μας είναι καταδικασμένο ή φωτεινό, και έτσι συντάξαμε τις πιο συναρπαστικές προβλέψεις για μια νέα χιλιετία.

9. Οι άνθρωποι θα ζήσουν για 1.000 χρόνια.
Οι δισεκατομμυριούχοι επενδύουν ήδη εκατομμύρια δολάρια σε έρευνα σχετικά με την επιβράδυνση ή τη διακοπή της γήρανσης εντελώς. Σε 1.000 χρόνια, οι ιατροί μηχανικοί θα μπορούσαν να σχεδιάσουν τα διορθωτικά μέτρα για κάθε συστατικό που προκαλεί την ηλικία των ιστών. Τα εργαλεία επεξεργασίας γονιδίων είναι ήδη εδώ, τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να ελέγξουν τα γονίδιά μας και να κάνουν τους ανθρώπους να είναι ανοσοποιημένοι σε ασθένειες.
8. Οι άνθρωποι θα μετακινηθούν σε έναν άλλο πλανήτη.
Σε 1.000 χρόνια από τώρα, ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει η ανθρωπότητα θα μπορούσε να είναι η δημιουργία νέων οικισμών στο διάστημα. Το SpaceX έχει αποστολή να «επιτρέψει στους ανθρώπους να γίνουν ένας χωροχρονικός πολιτισμός και ένα πολυ-πλανητικό είδος με την οικοδόμηση μιας αυτοσυντηρούμενης πόλης στον Άρη». Ο ιδρυτής της εταιρείας, Elon Musk, ελπίζει να έχει την πρώτη εκτόξευση του διαστημικού σκάφους τους μέχρι το 2022, με 4 πτήσεις προς τον Άρη μέχρι το 2024.
7. Όλοι θα μοιάζουμε.
Στο πειραματικό σκέλος του, ο Δρ. Kwan υποθέτει ότι στο μακρινό μέλλον (περισσότερα από 100.000 χρόνια από τώρα) οι άνθρωποι θα αναπτύξουν ένα μεγαλύτερο μέτωπο, μεγαλύτερα ρουθούνια, μεγαλύτερα μάτια και πιο χρωματισμένο δέρμα. Οι επιστήμονες εργάζονται ήδη στους τρόπους επεξεργασίας των γονιδιωμάτων έτσι ώστε οι γονείς να μπορούν να επιλέξουν τον τρόπο που θα δουν τα παιδιά τους.
6. Θα υπάρχουν έξυπνοι υπολογιστές.
Το 2014, ένας υπερυπολογιστής πραγματοποίησε την πιο ακριβή προσομοίωση του ανθρώπινου εγκεφάλου μέχρι σήμερα. Σε 1.000 χρόνια από τώρα, οι υπολογιστές προβλέπεται να ταιριάζουν και να ξεπερνούν την υπολογιστική ταχύτητα του ανθρώπινου εγκεφάλου και να επιλύουν καθήκοντα που παίρνει έναν κανονικό υπολογιστή μια δεκαετία για να λύσει.
Στον νέο αιώνα, οι κβαντικοί υπολογιστές θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη αποτελεσματικότερων φαρμάκων και διαγνώσεων, στην ενίσχυση της εξερεύνησης του διαστήματος και στην παροχή βοήθειας στα αυτοκίνητα. Ταυτόχρονα, η κβαντική πληροφορική θα μπορούσε να αποτελέσει πραγματική απειλή για την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των πληροφοριών.
5. Οι άνθρωποι θα γίνουν cyborgs.
cyborgs: ένα φανταστικό ή υποθετικό άτομο των οποίων οι φυσικές ικανότητες επεκτείνονται πέρα από τους φυσιολογικούς ανθρώπινους περιορισμούς με μηχανικά στοιχεία ενσωματωμένα στο σώμα.Τα μηχανήματα μπορούν ήδη να ενισχύσουν την ανθρώπινη ακοή και την όραση.
Οι επιστήμονες και οι μηχανικοί αναπτύσσουν βιονικά μάτια για να βοηθήσουν τους τυφλούς να
δουν.
Σε 1.000 χρόνια από τώρα, η συγχώνευση με την τεχνολογία μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος για να ανταγωνιστεί η ανθρωπότητα με την Τεχνητή Νοημοσύνη.
Η συγχώνευση των ανθρώπινων μυαλών με τους υπολογιστές θα δημιουργούσε ένα σούπερ εγκέφαλο που θα μπορούσε να εκτελέσει πολύπλοκες εξισώσεις και να ψάξει στο διαδίκτυο μόνο με τη σκέψη.
4. Η μαζική εξαφάνιση είναι στο δρόμο.
Η τελευταία μαζική εξαφάνιση εξάλειψε τους δεινόσαυρους από την επιφάνεια της Γης. Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι ο ρυθμός εξάλειψης των ειδών τον 20ο αιώνα έχει φτάσει έως και 100 φορές υψηλότερος από ό, τι θα ήταν φυσιολογικός χωρίς ανθρώπινο αντίκτυπο. Σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες, μόνο η σταδιακή συρρίκνωση του ανθρώπινου πληθυσμού μπορεί να βοηθήσει τον πολιτισμό να επιμείνει.
3. Θα μιλάμε όλοι την ίδια παγκόσμια γλώσσα.
Ο κύριος παράγοντας που είναι πιθανότερο να οδηγήσει σε μια παγκόσμια γλώσσα είναι ο εξορθολογισμός των γλωσσών. Οι γλωσσολόγοι προβλέπουν ότι 100 χρόνια από τώρα το 90% των γλωσσών θα εξαφανιστούν λόγω της μετανάστευσης, ενώ αυτά που παραμένουν θα απλοποιηθούν. Ένα σενάριο του Πύργου της Βαβέλ εξακολουθεί να φαίνεται πιθανό.
2. Τα κτίρια θα συναρμολογούνται και αποσυναρμολογούνται με εντολή.
Στο μέλλον, οι άνθρωποι είναι πιθανό να είναι σε θέση να δημιουργήσουν έναν εικονικό κόσμο γύρω τους, χρησιμοποιώντας την έννοια της ομίχλης χρησιμότητας. Η ιδέα της ομίχλης χρησιμότητας εισήχθη από τον Δρ Hall και αντιπροσωπεύει ένα πολυμορφικό υλικό που αποτελείται από τρισεκατομμύρια συνδεδεμένα μικροσκοπικά "ρομπότ" που μπορούν ουσιαστικά να δημιουργήσουν οποιοδήποτε σχήμα.
1. Η νανοτεχνολογία θα λύσει την κρίση της ενέργειας και της ρύπανσης.
1.000 χρόνια μετά, η νανοτεχνολογία θα είναι σε θέση να καθαρίσει τις περιβαλλοντικές ζημίες, να καθαρίσει το νερό και τον αέρα και να συλλάβει την ενέργεια του Ήλιου. Τα νέα υλικά θα ανταποκριθούν στην ανάγκη για νέα φιλική προς το περιβάλλον και πιο αποδοτική τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας.
ΔΕΝ ΘΑ ΖΩ ΝΑ ΤΑ ΔΩ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια