Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Στρώσε το στρώμα σου για....

"Όπως στρώσεις θα κοιμηθείς", αναφέρει η λαϊκή παροιμία, και όχι τυχαία.
Πόνοι στη μέση, ύπνος που δεν μας ξεκουράζει, ανησυχία όταν κοιμόμαστε ή και αϋπνία μπορεί να οφείλονται στο στρώμα που χρησιμοποιούμε.
Οι ορθοπεδικές και ανατομικές προδιαγραφές κάθε στρώματος εξασφαλίζουν τη χαλάρωση και την ξεκούραση για κάθε μέρος του σώματος.
Έτσι, η σπονδυλική στήλη πρέπει να βρίσκεται και να μένει σε ευθεία γραμμή, καθώς και να απορροφούνται οι πιέσεις στις ζώνες της γάμπας και των ώμων.
Επίσης σημαντικό είναι ο αυχένας να στηρίζεται με τέτοιον τρόπο ώστε να μην ενοχλείται και να επιτυγχάνεται η σωστή κυκλοφορία του αίματος.
Οι όροι "ανατομικό" ή "ορθοπεδικό" στρώμα χρησιμοποιούνται από όλες σχεδόν τις εταιρείες για διαφορετικά κάθε φορά στρώματα, αλλά συνήθως δείχνουν ότι το στρώμα έχει καλές στηρικτικές ιδιότητες.
Και στις δύο περιπτώσεις ο ρόλος του σωστού στρώματος είναι να πληροί τους κανόνες υγιεινής και της σωστής στήριξης, ώστε να προσφέρει τις απαραίτητες συνθήκες για ένα καλό ύπνο.
Ένα στρώμα που δεν στηρίζει σωστά (είναι πολύ μαλακό και "βουλιάζει") ή πιέζει πολύ (πολύ σκληρό) μπορεί να προκαλέσει σκελετικούς και μυϊκούς πόνους, με αποτέλεσμα ο χρήστης να μην ξεκουράζεται και να μην έχει καλή ποιότητα ύπνου.
'Οταν τα υλικά του στρώματος είναι κακής ποιότητας, ενδέχεται να ευνοούνται οι αλλεργίες.
Η βιαστική αγορά και η τιμή ως πρώτα κριτήρια δεν είναι οι καλύτεροι σύμβουλοι για την υγεία και την άνεσή μας.
Επιπλέον, ο μεγαλύτερος μύθος που υπάρχει είναι ότι για τα μυοσκελετικά προβλήματα είναι ιδανικό ένα σκληρό στρώμα.
Ωστόσο, το κατάλληλο στρώμα είναι αυτό που στηρίζει σωστά, ενώ είναι ταυτόχρονα άνετο.
"Κ"

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια