Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

#Pyeonchang2018 Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018

Στη 1 μετά το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) ξεκίνησε η Τελετή Έναρξης στο στάδιο της Αλπένσια.
Περίπου ένα δισεκατομμύριο θεατές από ολόκληρο τον πλανήτη αναμένεται να συντονίσουν τους δέκτες τους για να παρακολουθήσουν το υπερθέαμα των Νοτιοκορεατών.
Παραδοσιακά, πρώτη στο Ολυμπιακό στάδιο της PyeongChang, στην παρέλαση των χωρών, θα μπει η Ελλάδα με σημαιοφόρο τη Σοφία Ράλλη, την τρίτη κατά σειρά γυναίκα που επιλέγει η ΕΟΕ.
Μετά την Ελλάδα θα ακολουθήσει η Γκάνα και η Νιγηρία στην πρώτη της εμφάνιση στην ιστορία των χειμερινών Ολυμπιακών. Οι χώρες θα παρελάσουν αλφαβητικά και σύμφωνα με τη γραφή των ονομάτων τους στο κορεατικό αλφάβητο. Βόρεια και Νότια Κορέα θα παρελάσουν μαζί υπό κοινή σημαία ως τελευταία χώρα, όπως ορίζει η παράδοση για τη διοργανώτρια.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα η τελετή έναρξης θα κυλήσει ως εξής:
– Είσοδος του αρχηγού του κράτους της Νότιας Κορέας
– Ανάκρουση εθνικού ύμνου της Νότιας Κορέας
– Παρέλαση των εθνών
– Συμβολική απελευθέρωση περιστεριών
– Ο αρχηγός του κράτους της Νότιας Κορέας κηρύσσει την έναρξη των Αγώνων
– Υψώνεται η Ολυμπιακή σημαία και ανακρούεται ο Ολυμπιακός ύμνος
– Αναφωνείται ο Ολυμπιακός όρκος των αθλητών
– Αναφωνείται ο Ολυμπιακός όρκος των κριτών
– Αναφωνείται ο Ολυμπιακός όρκως των προπονητών
– Εισέρχεται στο Ολυμπιακό στάδιο η Ολυμπιακή φλόγα και ανάβει ο βωμός
– Ξεκινά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα
Το θέμα της τελετής των 23ων χειμερινών Ολυμπιακών είναι «Ειρήνη και ρυθμός» και σύμφωνα με κάποιους που ήταν παρόντες στην πρόβα τζενεράλε πρόκειται για ένα εκπληκτικό θέαμα το οποίο έχει επιμεληθεί ο ηθοποιός και παραγωγός Σονγκ Σέουνγκ και θα αφηγείται μια ιστορία σαν παραμύθι που θα αφορά πέντε παιδιά της επαρχίας Γκάνγκγουον (που βρίσκεται η Πιόνγκτσανγκ) και σε αυτό θα συμμετάσχουν χιλιάδες ηθοποιοί και χορευτές.
Η παράδοση και η καινοτομία θα είναι οι βασικοί άξονες αυτών των Ολυμπιακών. Η κορεατική μυθολογία είναι το θέμα των μασκότ τόσο των Ολυμπιακών, όσο και των Παραολυμπιακών Αγώνων. Η λευκή τίγρης Σοοχοράνγκ και η μαύρη αρκούδα Μπαντάμπι.
Αυτοί οι Ολυμπιακοί θα είναι οι πιο σημαντικοί, καθώς θα έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχουσών χωρών. Περισσότερες από 100 χώρες και το μεγαλύτερο αριθμό αθλημάτων, αγωνισμάτων και κατηγοριών. Θα δοθούν περισσότερα από 102 σετ μεταλλίων, που είναι ρεκόρ.
Στην Πιονγκτσάνγκ θα γίνουν οι τελετές έναρξης και λήξης. Τα περισσότερα αθλήματα που έχουν να κάνουν με χιόνι ή πάγο θα διεξαχθούν στην παραλιακή πόλη Γκανγκγνεούνγκ.
Περίπου 3.000 αθλητές θα συμμετάσχουν σε 15 αθλήματα, κατά τη διάρκεια των αγώνων, που θα διαρκέσουν 17 μέρες. Η Ελληνική αποστολή εκτός από τη Σοφία Ράλλη περιλαμβάνει και τους Απόστολο Αγγέλη, Μαρία Ντάνου και Γιάννη Αντωνίου.
Το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς:
Δευτέρα 12/2 Σοφία Ράλλη Αλπικό Σκι, Γιγαντιαία τεχνική κατάβαση γυναικών
Τρίτη 13/2 Απόστολος Αγγέλης Δρόμοι Αντοχής, Ατομικό Σπριντ, ελεύθερη τεχνική
Τετάρτη 14/2 Σοφία Ράλλη Αλπικό Σκι, Τεχνική Κατάβαση
Πέμπτη 15/2 Μαρία Ντάνου Δρόμοι Αντοχής, 10χλμ ελεύθερη τεχνική
Παρασκευή 16/2 Απόστολος Αγγέλης Δρόμοι Αντοχής, 15χλμ ελεύθερη τεχνική
Κυριακή 18/2 Ιωάννης Αντωνίου Αλπικό Σκι, γιγαντιαία τεχνική κατάβαση ανδρών
Πέμπτη 22/2 Ιωάννης Αντωνίου Αλπικό Σκι, τεχνική κατάβαση ανδρών
Όπως συνηθίζεται κάποια αγωνίσματα έχουν ξεκινήσει πριν την Τελετή Έναρξης. Την… κορδέλα των αγωνισμάτων έκοψε το κέρλινγκ, το οποίο έχει αρχίσει από την Πέμπτη με τους πρώτους αγώνες να έχουν ήδη ολοκληρωθεί με νίκες για ΗΠΑ, Νορβηγία, Κορέα και Ελβετία.
Η 28χρονη αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν θα παραστεί στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων όπως ανακοίνωσε το νοτιοκορεάτικο υπουργείο Ενοποίησης.
Η Κιμ Γιο-Γιονγκ, ανώτερο στέλεχος του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών, θα συμμετάσχει σε μια αποστολή υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Βόρειας Κορέας υπό τον κατ’ όνομα ηγέτη της χώρας. Ωστόσο η επίσκεψη αυτή της Κιμ Γιο-Γιονγκ στη Νότια Κορέα ενδέχεται να προκαλέσει ένταση μεταξύ Σεούλ και Ουάσινγκτον, καθώς τον περασμένο χρόνο το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ την περιέλαβε στον κατάλογο με τα πρόσωπα εναντίον των οποίων έχουν επιβληθεί κυρώσεις για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και λογοκρισία.
Εξάλλου εναντίον του Τσόι Χούι, του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Καθοδήγησης Άθλησης που θα συμμετέχει επίσης στην αποστολή, έχει επιβληθεί απαγόρευση ταξιδίων από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Η Κιμ Γιο-Γιονγκ είναι αντιπρόεδρος του Τμήματος Προπαγάνδας του κόμματος, το οποίο είναι αρμόδιο για την ιδεολογική καθοδήγηση των Βορειοκορεατών μέσω των μέσων ενημέρωσης, της τέχνης και του πολιτισμού. Ο Τσόι έχει εργαστεί στο παρελθόν για την ίδια υπηρεσία.
«Ένα από τα θετικά της επίσκεψής της είναι ότι πρόκειται για κάποιον που μπορεί να στείλει ένα απευθείας μήνυμα εκ μέρους του αδελφού της Κιμ Γιονγκ-Ουν», σχολίασε ο Σιν Μπέομ-Τσουλ, καθηγητής της Διπλωματικής Ακαδημίας της Σεούλ. «Το πρόβλημα είναι ότι έρχεται μαζί με τον Τσόι Χούι (…) Αυτό προκαλεί ανησυχία ότι η Βόρεια Κορέα είναι πιθανό να επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως μέσο προπαγάνδας, αντί για ένα ενδεχόμενο άνοιγμα προς έναν διάλογο με τη Νότια Κορέα», πρόσθεσε.
Η Τελετή Έναρξης των 23ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ζωντανά από την ΕΡΤ-2.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια