Η λυκοπένη μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Σημαντική προστασία από την εμφάνιση εγκεφαλικού επεισοδίου αποδεικνύεται ότι προσφέρουν οι ντομάτες, τα καρπούζια και οι πιπεριές.
Πρόκειται για διαπίστωση Φιλανδών επιστημόνων, οι οποίοι μελέτησαν τη δράση της λυκοπένης (χημικής ουσίας) που περιέχεται στα εν λόγω φρούτα και λαχανικά και συμπέραναν.....
ότι οι άνθρωποι που τα έχουν εντάξει στη διατροφή τους μειώνουν πολύ τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου.
Συγκεκριμένα, και όπως τονίζεται στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Neurology", μια διατροφή πλούσια σε λυκοπένη μειώνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό κατά 55%.

 Στην ίδια μελέτη, ο Dr Jouni Karppi, από το University of Eastem Finland, στο Kuopio, αναφέρει ότι ενισχύονται οι ενδείξεις πως η μεγάλη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.
 Και αυτό γιατί η χημική ουσία λυκοπένη που βρίσκεται σε αυτά δρα ως αντιοξειδωτικό,
 μειώνοντας τη φλεγμονή και εμποδίζοντας τους  θρόμβους.

Related Posts