Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μην αγοράζετε από πλανόδιους

 
"...Η ανοχή στο πλανόδιο εμπόριο, έχει ως αποτέλεσμα την καταστρατήγηση των κανόνων ανταγωνισμού, την ουσιαστική βλάβη των συμφερόντων του καταναλωτή αλλά και του υγιούς εμπορίου, την άνθηση του λαθρεμπορίου, τη μεγιστοποίηση των πωλήσεων απομιμητικών (μαϊμούδων) προϊόντων και τον πλουτισμό κυκλώματος εμπόρων, οι οποίοι ελάχιστη ή καμία σχέση δεν έχουν με αναξιοπαθούσες κοινωνικές ομάδες.
Το παρεμπόριο λειτουργεί ως μάστιγα για τα καταστήματα τα οποία καλούντα να αναπτυχθούν ανάμεσα σε συμπληγάδες.
Το παραεμπόριο στην Ελλάδα, που γίνεται από τους οικονομικούς μετανάστες, φτάνει το 30% της συνολικής αξίας του εμπορίου και είναι "βόμβα" για τα καταστήματα. Η "πειρατική αγορά" έχει ιδιαίτερη προτίμηση στα προϊόντα πολιτισμού, στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και στα προϊόντα λογισμικού.
Όταν αγοράζουμε εν γνώσει μας απομιμητικά προϊόντα (όπως cd, ρούχα, συσκευές, αξεσουάρ, καλλυντικά κλπ) ουσιαστικά διαπράττουμε το αδίκημα της κλεπταποδοχής.
Παράλληλα, ενθαρρύνουμε τη νοθεία, αυξάνουμε την ανεργία περιορίζοντας τη νόμιμη εργασία, επιβραβεύοντας "εργοδότες" οι οποίοι απασχολούν ανασφάλιστο και χωρίς τη νόμιμη αμοιβή προσωπικό.
Καταναλώνουμε προϊόντα, τα οποία έχουν παραχθεί και με παιδική εργασία, σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και δεν απολαμβάνουμε, συχνά των δικαιωμάτων μας στην υγεία -ασφάλεια και εξυπηρέτηση μετά την πώληση.
Τέλος υπονομεύουμε τον υγιή ανταγωνισμό, ο οποίος συνδέεται αναπόσπαστα με τα θέματα της προστασίας του καταναλωτή.
 Γι αυτό λοιπόν προσοχή.!
Προτιμάμε τις νόμιμες επιχειρήσεις για τις αγορές μας, όπου μπορούμε να διεκδικήσουμε σε περίπτωση αδικίας τα δικαιώματα μας ως καταναλωτές, γιατί τα προϊόντα συνήθως του παραεμπορίου είναι χαμηλής ποιότητας με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η τσέπη μας, η υγεία και η ασφάλεια μας".

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια