Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τρομοκρατική επίθεση στο Μανχάταν

Νεκροί και τραυματίες σε τρομοκρατική επίθεση στο Μανχάταν.
8 Νεκροί και 11 τουλάχιστον σοβαρά τραυματίες σε τρομοκρατική επίθεση στο Μανχάταν αναφέρουν τα ειδησιογραφικά πρακτορεία, όταν οδηγός έπεσε πάνω σε πολλούς οι οποίο βρίσκονταν σε ποδηλατόδρομο.
Οι αρχές της Νέας Υόρκης αναφέρουν ότι είναι το πιο θανατηφόρο χτύπημα που δέχτηκε η πόλη μετά την 11 Σεπτεμβρίου 2001. Η επίθεση ξεκίνησε στις 3:05 όταν ένας 29χρονος οδηγός ενοικιασμένου οχήματος έπεσε πάνω σε ποδηλάτες στην οδό West Street και δεν σταμάτησε παρά μόνο όταν συγκρούστηκε με λεωφορείο το οποίο μετέφερε μαθητές, σύμφωνα με τον αρχηγό της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, James O’Neill.
Ο οδηγός μετά τη σύγκρουση με το λεωφορείο βγήκε έξω κρατώντας δύο όπλα και σκοτώθηκε από τα πυρά ενός αστυνομικού. Ο οδηγός σύμφωνα με τα λεγόμενα του James O’Neill, φώναξε «Allahu akbar», το οποίο στα αραβικά σημαίνει «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος», πράγμα το οποίο τους κάνει να πιστεύουν ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.
Η αστυνομία δεν έδωσε στα ΜΜΕ το όνομα του τρομοκράτη, αλλά σύμφωνα με το Associated Press, πρόκειται για τον Sayfullo Saipov, έναν μετανάστη από το Ουζμπεκιστάν. Αστυνομικοί ανέφεραν στους New York Times ότι πάνω του έφερε χειρόγραφο σημείωμα στο οποίο ανέφερε ότι την ευθύνη για την επίθεση αναλαμβάνει ο ISIS.
Την διαλεύκανση της υπόθεσης έχουν αναλάβει από κοινού το FBI, η αστυνομία της Νέας Υόρκης αλλά και η ειδική ομάδα καταστολής τρομοκρατικών επιθέσεων. Το FBI ζητάει μέσω των ΜΜΕ την βοήθεια τυχόν μαρτύρων για την λύση της υπόθεσης άμεσα.
Την Τετάρτη, ο πρόεδρος του Ουζμπεκιστάν ,Shavkat Mirziyoyev, έδωσε τα συλλυπητήρια του τόσο στον πρόεδρο Trump όσο και στις οικογένειες των θυμάτων, προσφέροντας την βοήθεια της χώρας του για να λυθεί αυτή η υπόθεση.
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Bill de Blasio, έκανε την παρακάτω δήλωση για το τρομοκρατικό χτύπημα: » Αυτό ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια με στόχο της αθώα θύματα. Σκοπός τους ήταν να κάμψουν το ηθικό των πολιτών μας. οι Νεουορκέζοι είμαστε σκληροί και δεν θα επιτρέψουμε σε τέτοιες πράξεις βίας να μας τρομοκρατήσουν.»
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo, σε ένδειξη πένθους πρότεινε να φωτιστεί το μνημείο των Δίδυμων Πύργων σε άσπρο, κόκκινο και μπλε φωτισμό και καλεί όλους τους Αμερικανούς πολίτες να θρηνήσουν για τα θύματα της συγκεκριμένης επίθεσης.
«Η Νέα Υόρκη είναι ένα σύμβολο ελευθερίας και δημοκρατίας και αυτό μας κάνει στόχο εκείνων που δεν συμφωνούν με τον τρόπο ζωής μας. Όλοι μας θα πρέπει να συνεχίσουμε τον τρόπο ζωής μας και να μην πέσουμε θύματα του φόβου.», ανέφερε στη δήλωσή του ο Andrew Cuomo.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια