Παγκόσμια Ημέρα Ψωμιού - Άρτου

Το ψωμί είναι η βάση της διατροφής μας από τα αρχαία χρόνια και η ιστορία του είναι μεγάλη.
Από τα βάθη των αιώνων αποτελούσε το κύριο καθημερινό διατροφικό στοιχείο στο τραπέζι των ανθρώπων.
Στα κείμενα του ο Ηρόδοτος αναφέρει ότι στην αρχαία Ελλάδα και την Αίγυπτο οι άνθρωποι παρασκεύαζαν ψωμί στα σπίτια με μια μοναδική τεχνική, ζυμωμένη με μεράκι, κάτι που συνεχίζεται ως τις μέρες μας από τον αρτοποιό της γειτονιάς σε όλη την Ελλάδα.
Σήμερα μέσα από επιστημονικές έρευνες προκύπτει ότι η κατανάλωση ψωμιού είναι απαραίτητη για τον άνθρωπο.
Είναι πλέον γνωστό, ότι η θρεπτική αξία του ψωμιού, βάσει των συστατικών που περιέχει αλλά και
του απλού και παραδοσιακού τρόπου που παρασκευάζεται αιώνες τώρα, είναι απαραίτητες για την ορθή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.
Εδώ και λίγα χρόνια ο άνθρωπος τιμώντας το ύψιστο αυτό αγαθό, καθιέρωσε την 16 Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ψωμιού που συμπίπτει με την παγκόσμια ημέρα διατροφής και αποτελεί τον βασικό παράγοντα επιβίωσης του ανθρώπινου είδους.
Οι αρτοποιοί και ο φούρνος της γειτονιάς υπόσχονται στον καταναλωτή ότι θα συνεχίσουν να παράγουν ψωμί με τον ίδιο πάντα τρόπο, διατηρώντας την παραδοσιακή τους ταυτότητα φιλοδοξώντας να φέρουν τον άνθρωπο πιο κοντά στον σωστό τρόπο διατροφής.
Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος

Related Posts