Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Φαγητά Μέσης Ανατολής

Τρεις πανεύκολες, γευστικότατες και παραδοσιακές συνταγές που θα φέρουν… άρωμα ανατολής στην κουζίνα σας και στο τραπέζι σας.

Φαλάφελ / Falafel
Συστατικά: 
1 φλιτζάνι ρεβίθια (μουλιασμένα όλο το βράδυ στο νερό και σουρωμένα)
1 φλιτζάνι φάβα (μουλιασμένη επίσης όλο το βράδυ και σουρωμένη)
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες (ή σκόνη)
1 φλιτζάνι νερό ½ φλιτζάνι σουσάμι
½ φλιτζάνι ρεβιθάλευρο
¼ φλιτζανιού πλιγούρι
¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
¼ κουτάλι σούπας αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κύμινο
2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι cayenne
¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοκομμένο πιπέρι
Ηλιέλαιο
Αραβικές πίτες
Εκτέλεση: 
Αλέστε τα ρεβίθια και τη φάβα στο μπλέντερ.
Ανακατέψτε όλα τα υπόλοιπα συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε το μείγμα να δέσει για μία ώρα.
 Πλάσετε το σε μπαλάκια, σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από καρύδι.
Τηγανίστε σε φριτέζα, σε θερμοκρασία 200 βαθμών, για τέσσερα λεπτά περίπου.
 Σερβίρετε τυλιγμένα σε αραβικές πίτες, μαζί με ντομάτα, κρεμμύδι και γιαούρτι, ή σκέτα.

Χούμους / humus
Συστατικά: 
125 γραμμάρια ρεβίθια (μουλιασμένα στο νερό για μερικές ώρες)
Χυμό 2 λεμονιών
3 κουταλιές της σούπας ταχίνι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Αλάτι
Εκτέλεση: 
Σουρώστε τα ρεβίθια και σιγοβράστε τα για μία ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.
Περάστε τα από το μπλέντερ, μαζί με το χυμό των λεμονιών, το ταχίνι, το σκόρδο, το αλάτι και λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν.
Σερβίρετε γαρνίροντας με λίγο ελαιόλαδο, πάπρικα και μαϊντανό.

tabouleh / Ταμπουλέ 
Συστατικά: 
85 γραμμάρια (μισό φλιτζάνι) πλιγούρι
2 κλαράκια μαϊντανό 1 κλαράκι φρέσκο δυόσμο
1 κρεμμύδι
1 μεγάλη ντομάτα
90 ml χυμό λεμονιού
60 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Φύλλα μαρουλιού (προαιρετικά, για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση: 
Μουλιάστε το πλιγούρι σε νερό για δύο ώρες, ξεπλύνετε και σουρώστε το.
Ψιλοκόψτε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και το κρεμμύδι.
Κόψτε την ντομάτα σε κυβάκια.
 Ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ.
Περιχύσετε με λεμόνι και ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά.
Σερβίρετε σε μπολ το οποίο έχετε στρώσει με φύλλα μαρουλιού.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια