Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ψωμί πατάτας

.
.
Συστατικά
90 γρ. πουρές πατάτας σε σκόνη
50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
1 κρόκος
100 γρ. γάλα
100 γρ. νερό
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 πρέζα αλάτι
6 γρ. μαγιά ξερή

Για το σερβίρισμα
100 γρ. φέτα
1 τομάτα
10 ελιές σε ροδέλες
θυμάρι φρέσκο
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεσης
Στον κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα τον πουρέ πατάτας σε σκόνη, το βούτυρο, το αυγό και τον κρόκο. Χτυπάμε για 3-5 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε το γάλα, το νερό και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει μια βράση το μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα από το κατσαρολάκι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ανακατευτούν τα υλικά μεταξύ τους.
Αλλάζουμε το φτερό με τον γάντζο. Βάζουμε στη χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα του αλευριού που έχουμε στο μπολ.
Ανακατεύουμε για 12-15 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ζυμάρι τριγύρω από τον γάντζο.
Αν το ζυμάρι μας είναι αρκετά κολλώδες προσθέτουμε 1 κ.σ. αλεύρι και ανακατεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
Μεταφέρουμε το ζυμάρι μας σε ένα λαδωμένο μπολ και αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και πλάθουμε ένα καρβελάκι.
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρή μία οδοντογλυφίδα αν την καρφώσουμε στο κέντρο του.
Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε φέτες.
Για το σερβίρισμα
Σπάμε με τα χέρια μας τη φέτα σε ένα μπολ.
Ψιλοκόβουμε τη ντομάτα και προσθέτουμε στο μπολ με τη φέτα.
Προσθέτουμε τις ελιές, το αλάτι, το θυμάρι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε πάνω στο ψωμί μας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια