Ο Μέγας Αλέξανδρος γελάει στον τάφο του


1...Ναι ο Μέγας Αλέξανδρος γελάει στον τάφο του, όταν ακούει ότι θέλουν να λέγονται "Μακεδόνες"....
α) Αυτοί που ομιλούν σλαυικά,
β) Χρησιμοποιούν σλαυικό αλφάβητο και
γ) Τα όνοματά τους είναι σλαυόφωνα (και όχι Μακεδονικά: Φίλιππος, Αλέξανδρος, Ολυμπιάς...)

2. Πρώτα - πρώτα, να διαβάσουν την Ελληνική Μυθολογία, για να μάθουν ότι το όνομα Μακεδών, είναι αρχαίο Ελληνικό (βλ. Την παγκόσμια πηγή: P.Grial, Penguin Divtionary of Classical Mythology, Penguin Books, 1991 και ο πρώτος Μακεδών ήταν γιος του θεού των Ελλήνων, του Διός...!

3. Εάν δεν δέχονται την πρώτη και παρθενική αυτή πηγή μαθήσεως, να διαβάσουν την "Βίβλο", το ιερό βιβλίο των Χριστιανών (Πράξεις 16,9 και 17). Εκεί θα διαβάσουν ότι σύμφωνα με την Βίβλο η αληθινή ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ περιλαμβάνει την Νεάπολη (την σημερινή Καβάλα) τους Φιλίππους (κοντά στην Καβάλα), την Αμφίπολη (όπου ο Μ. Αλέξανδρος ένωσε τους Έλληνες και εξεστράτευσε εναντίον των Περσών, για να σώσει τον Δυτικό Πολιτισμό(!) και την Ελλάδα, την Απολλωνία, τη Θεσσαλονίκη, την Βέροια - όλες περιοχές της σύγχρονης Ελλάδας. Πουθενά δεν αναφέρονται τα Σκόπια...

4. 'Όλα τα σοβαρά λεξικά του κόσμου αναφέρουν ότι το όνομα Μακεδονία είναι Ελληνικό:
α) Harper "s Latin Dictionary, N.York 1879.
β) Paulys Real - Encyclopadie, Stuttgart 1928.
γ) Stephanus, Thesaurus Graecae Lingua, Graz 1954.
δ) Liddell & Scott, Greek - English Lexico, Oxford 1968.
ε) Grand Dictinnaire Encyclopedique Larouss λήμμα Macedoine.
ζ) The New Encyclopaedia Britannica, Macropaedia, Vol. 8 15th ed, σελ.324 γράφει: "Macedonia, a peripheral Greek area.."

5. Εάν δεν έχουν πεισθεί με τα παραπάνω, να δουν τα αρχαία Μακεδονικά νομίσματα: όλα έχουν επιγραφές στην Ελληνική γλώσσα και Ελληνικά σύμβολα!

6. Ο Μέγας Αριστοτέλης δίδαξε τον μαθητή του Αλέξανδρο στην Ελληνική γλώσσα όχι στα σλαβικά.

7. Κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να επιλέγει το όνομά της. Δεν έχει το δικαίωμα να σφετερίζεται και να κλέβει το όνομά της από άλλη χώρα.

Εμείς οι Έλληνες καλωσορίζουμε την γειτονική μας χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το σλαβικό της όνομα: Vardarska - που υπάρχει σε όλους τους χάρτες προ του 1944...
Με τιμή και αληθινούς Μακεδονικούς χαιρετισμούς
Καθηγητής Σταύρος Θεοφανίδης
(με την υπόδειξη των Ιστορικών της Ελλάδος)
"ΒΕΡΓΙΝΑ"

Related Posts