Πιάστηκε σπείρα που είχε ρημάξει σπίτια σε Ν. Ιωνία, Ν. Φιλαδέλφεια, Ηράκλειο

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 12-10-2017 στη Νέα Ιωνία, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τ.Α. Νέας Ιωνίας και της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο (2) ημεδαποί για διακεκριμένες κλοπές από οικίες. Αναζητούνται επιπλέον συνεργοί τους.
Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα και με σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος για βιοπορισμό, από διμήνου και πλέον, διέπρατταν κλοπές, από οικίες στις περιοχές της Νέας Ιωνίας, της Νέας Φιλαδέλφειας και του Ν. Ηρακλείου Αττικής.
Συγκεκριμένα, απογευματινές και νυκτερινές συνήθως ώρες, αφού παραβίαζαν μπαλκονόπορτες ή κύριες πόρτες κατοικιών και διαμερισμάτων, εισέρχονταν σε αυτά και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.
Με το πέρας της εγκληματικής τους δράσης, διοχέτευαν τη λεία τους σε δίκτυο κλεπταποδόχων, προκειμένου να αποκομίζουν άμεσα οικονομικό όφελος.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί δέκα (10) κλοπές από οικίες στις περιοχές της Νέας Ιωνίας,, Νέου Ηρακλείου και Φιλαδέλφειας.
Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Related Posts