Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αστρολογική εκτίμηση Ελλάδας μηνός Οκτωβρίου 2017

«Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία» Ισοκράτης

Αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες του astrolabor σας χαιρετώ. Οκτώβριος και αν και λογικά πιάνουν όσο ναναι τα κρύα εντούτοις στην πολιτική τα πράγματα είναι αντίστροφα αφού το θερμόμετρο «χτυπάει» κόκκινο.
Η κυβερνητική συνοχή φαίνεται πως φτάνει στο σημείο τήξης αφού δυστυχώς όλα τα αποτελέσματα πήγαν για τον Αλέξη Τσίπρα εντελώς ανάποδα. Οι γερμανικές εκλογές «στράβωσαν» αφού η «είσοδος» του FDP στην κυβέρνηση της Μέρκελ αλλά και η είσοδος του AfD στην Βουλή δημιουργούν τεράστια προβλήματα ως προς τα μέτρα, την κατανόηση αλλά και την παραμονή μας στην ζώνη του €.
Παράλληλα τα πολιτικά λάθη, οι αστοχίες αλλά και ο πολιτικός αμοραλισμός βασικών στελεχών της κυβέρνησης καταδεικνύουν πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει χάσει την μπάλα λες και έχει το «κάρμα» του καπετάνιου στον Τιτανικό. Διότι, και συγνώμη κιόλας, σε ποια χώρα του «πολιτικού δυτικού κόσμου» θα είχε γίνει ζημιά τύπου Κουρουμπλή και δεν θα τον είχαν «παραιτήσει» νταηλίκι. Για να μην πω πως το «Καμμένος gate» θα έχει τρελές προεκτάσεις και sequel….
Το θέμα με τη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» είναι αρκετά σοβαρό μιας και θα αποδειχθεί εμπλοκή ονομάτων που είναι πέρα πάσης υποψίας.
Από την άλλη ο Οκτώβριος είναι ένας «δύσκολος» μήνας σε πολιτικό επίπεδο ενώ ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο «μυρίζει» μπαρούτι….
Για όλο αυτό όμως το κατάντημα της χώρας ασφαλώς φταίει και η αντιπολίτευση αλλά και η δικαστική εξουσία. Διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αντιπολίτευση vitam soft ενώ οι άλλοι στην Κεντροαριστερά και Ποταμιού γωνία νομίζουν ξαφνικά πως έγιναν πολιτική υπολογίσιμη δύναμη.

Ας δούμε όμως τι λένε οι εξισώσεις της Uranian για τον μήνα Οκτώβριο 2017
Οι πρόοδοι προειδοποιούν: «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.» ΠΛΑΤΩΝΑΣ
Ο προοδευμένος KRONOS μιλά για προβλήματα με άτομα τα οποία ασκούν έλεγχο ή ασκούν κάποιας μορφής λειτούργημα (*δικηγόροι, ιατροί ,δικαστικοί, αστυνομικοί κλπ).
Η κυβέρνηση, όπως είπαμε και στον περασμένο μήνα, θα ασκεί την εξουσία με μια «περίεργη» μεθοδολογία και ζητά μετ’ επιτάσεως να τηρηθούν τα προβλεπόμενα. Προφανώς και η εξίσωση μας δίνει το «στίγμα» πως από το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» καταλήγουμε στα «πληρώστε γιατί χανόμαστε».
Αυτό όμως που σηματοδοτεί την κυβέρνηση είναι η λέξη «χάος» αφού οι «θεσμοί» θα απαιτήσουν κάποια επιπρόσθετα μέτρα. Δυστυχώς το «αφήγημα» της Δ.Ε.Θ αρχίζει να «ξεθωριάζει», ο προοδευμένος HADES με την εμπλοκή του άξονα MO/VU βγάζει τρελά ζόρια αφού θα υπάρξουν αντιρρήσεις σε μια συμφωνία, προβλήματα με πρόσφυγες αλλά και τον λαό να είναι έτοιμος…. Προσοχή σε ζητήματα εξάπλωσης μεταδοτικών ασθενειών και νοσημάτων.
Δεν αποκλείεται να έχουμε μια επιτυχία πρώτου μεγέθους της ΕΛΑΣ ή γενικά των διωκτικών αρχών με την σύλληψη ενός φυγά.
Μαζικές απολύσεις εργαζομένων, θάνατος πολλών ατόμων από ατύχημα. Αποτρόπαιες και χυδαίες πράξεις «καλύπτονται» κάτω από ένα πέπλο «νομιμότητας» ενώ πολιτικοί και εκπρόσωποι της δημόσιας διοίκησης τελικά θα φανούν πως χάνουν την ψυχραιμία τους. 
Ο προοδευμένος ΑΡΗΣ μιλά λόγω εμπλοκής του άξονος ΗΛΙΟΥ/ΔΙΑ για τύχη σε μια επικείμενη
επίθεση. Πρέπει όμως να προσεχθεί ο άξονας ZE/AD γιατί σηματοδοτεί την αρχή μιας επανάστασης.
Ο προοδευμένος Ποσειδώνας σηματοδοτεί την ανώφελη έναρξη μιας έχθρας. Δυστυχώς η κυβέρνηση, φαίνεται πως, θα την πατήσει από άτομο που δεν τον θεωρεί επικίνδυνο. Αυτό θα φανεί πως θα επιφέρει μια διάλυση ή μια μαζική εξαπάτηση. Το «καλό» είναι πως ο προοδευμένος Zeus μιλά για μια απίστευτη καταιγίδα. Μιλάει επίσης για συζητήσεις και για νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα. Για ζητήματα που σχετίζονται για βιολογικά όπλα.
Ο προοδευμένος Δίας μιλάει για προγράμματα υγείας αλλά και ζητήματα που σχετίζονται με τον συγκεκριμένο ευαίσθητο πόστο. Θεωρώ όμως πως με την εμπλοκή του άξονος HA/AP θα βγάλει αρκετά οφέλη μέσα από την επιστήμη της Ιστορίας ή από αρχαιολογικά ευρήματα και ανακαλύψεις.
Ο Βόρειος Δεσμός μιλά για διαγραφές (**ασφαλώς πολιτικών προσώπων και όχι χρεών και δανείων), για διακοπές συνεργασίας αλλά και κάποια άτομα που ζητούν να σηκώσουν τα «λάβαρα» της επανάστασης. Δυστυχώς θα έχουμε έξαρση της βίας, μπραβιλίκια αλλά και προσπάθεια να ικανοποιηθούν οι «δυστυχείς ομάδες» για να τους δώσουν προνόμια (*πχ αλλαγή φύλου, γάμος κλπ) που δεν στοιχίζουν αφού χρήματα δεν υπάρχουν. Όλα αυτά θα βγάλουν ξαφνικά μια ομοψυχία σε επίπεδο διακίνησης πληροφοριών μα και εκφοράς του λόγου και της γνώμης.
Το προοδευμένο Μεσουράνημα σηματοδοτεί αλυσιδωτές αντιδράσεις από την πτώχευση ή αλλαγή έδρας μιας μεγάλης εταιρείας. Δυστυχώς όμως ο λαός λαμβάνει συνεχώς από τους «αυτόκλητους σωτήρες» ψεύτικες ελπίδες και υποσχέσεις γεγονός που το υποδεικνύει ξεκάθαρα η συμμετοχή του άξονα ME/NE. Μια είδηση για την οικονομική πορεία ή κατάσταση μιας ΔΕΚΟ ή μιας εν μέρει δημόσιας εταιρείας θα δημιουργήσει τα πλείστα όσα ερωτήματα. Εξαπάτηση.
Από την άλλη ο Ωροσκόπος μιλά για απόρριψη από «φίλους» και εταίρους των θέσεων μας. Ενώ το προοδευμένο WI υποδεικνύει μια μαζική εξαπάτηση που μετέχουν πολλά άτομα.
Παράλληλα θα δούμε αρκετά άτομα ν ’αλλάζουν «στρατόπεδο» ή να εμφανίζουν μια διαφορετική στάση στην προσέγγιση μας και στην αντιμετώπιση κάποιων ζητημάτων. Η κοινή γνώμη απαιτεί μια ρήξη
Όμως στον δημόσιο τομέα θα κάνουν την εμφάνιση τους ζητήματα που σχετίζονται με την έλλειψη αναλώσιμων υλικών μα και έμψυχου δυναμικού. Αυτό τουλάχιστον μας υποδεικνύει η προοδευμένη Αφροδίτη και οι ενδείξεις που θα έχουμε  εσωτερικές «αλλαγές», αποσπάσεις αλλά που δυστυχώς δεν θα δώσουν λύση στο πρόβλημα.
Ο προοδευμένος Apollon μιλά πως οι κυβερνώντες γνωρίζουν πράγματα που επιμελώς έχουν αποκρύψει τόσο από το σύνολο του πολιτικού κόσμου όσο και από την κοινή γνώμη.
Η προοδευμένη Σελήνη αλλά και ο Πλούτωνας αντίστοιχα μιλά για τεράστιες αλλαγές σε ζητήματα με ιδρύματα αλλά και σε θέματα αποδοχής και λειτουργίας της θρησκείας. Προβλήματα θα υπάρξουν με αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας με προβλήματα στην κίνηση ή στην όραση.
Ο προοδευμένος Vulcanus σηματοδοτεί δράσεις ενός κράτους το οποίο δρα αυταρχικά. Απώλεια, ασθένεια ή επίθεση σε ένα δεσπότη ή σε έναν διαιτητή. Κάποιοι πολιτικοί ίσως «καταπατήσουν» τις υποσχέσεις τους στον αρχηγό του κόμματος.
Ο Ερμής σημειοδοτεί κάποια μηνύματα προς την κυβέρνηση πως δεν πρέπει να ευελπιστούν για «καλύτερη μεταχείριση». Ο προοδευμένος Κρόνος μιλά για μυστικές υπηρεσίες που ξεκινούν και κάνουν «παιχνίδι» εντός της χώρας. Κάποιο επώνυμο άτομο μπαίνει υπό καθεστώς διακριτικής πλην όμως επίμονης παρακολούθησης. Αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα να υποκλαπούν μηνύματα (πχ κάποια ομάδα χακερ να υποκλέψει μηνύματα πολιτικών…λέω εγώ τώρα)
Ο POSEIDON δείχνει πως σε ζητήματα ιδεολογίας θα υπάρχει μια διαστρέβλωση. Ζητήματα με τις παρουσίες ή μάλλον με τις απουσίες σε μια δημόσια υπηρεσία.
Αυτός που πραγματικά προβληματίζει εξ ορισμού λόγω του απρόβλεπτου, ο Ουρανός, πολύ δε περισσότερο στην παρούσα φάση αφού εμπλέκονται «ζόρικοι» άξονες όπως MA/ZE=KN/VU = MO/AD και αυτό μιλά για στρατιωτικές δαπάνες, αναφλέξεις περιοχών και καταστάσεων αλλά και βολές κατά ριπάς. Οι άνθρωποι τραβάνε τρελό ζόρι αφού νοιώθουν πως έχουν φτάσει στα όρια τους ενώ θα υπάρχει τραυματισμός, ασθένεια ή ακόμα και θάνατος ενός ανθρώπου που είναι κάτι σαν τοτέμ, κάτι σαν επαναστατική φιγούρα.
Ο Admetos σημειοδοτεί για να ένα άτομο που με την μαρτυρία του σε ένα δικαστήριο ή σε μια επιτροπή θα πει κάποια πράγματα που θα σχολιαστούν ποικιλοτρόπως αφού θα ομολογεί απλά την δική του αλήθεια. Μια επένδυση ή μια συζήτηση για ένα ανάλογο θέμα θα σταματήσει να υφίσταται. 
Ο Ήλιος είναι επάνω στον επαναστατικό άξονα ΗΛΙΟΥ/ΟΥΡΑΝΟΥ και μιλά για διαφωνίες που μπορούν να πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Αυτό θα έχει να κάνει και με έντονες προκλήσεις από την άλλη πλευρά του Αιγαίου πελάγους.

Οι διελεύσεις πυροδοτούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις: «Η Κλειώ, η μούσα της ιστορίας, είναι βαριά μολυσμένη από ψέματα, όπως μια πόρνη του πεζοδρομίου από σύφιλη.» Αρθούρος Σοπεναουερ
Οι διελεύσεις υποδεικνύουν πως είμαστε πλησίον της ζώνης του λυκόφωτος. Ένα μνημόνιο, κάποια δανεικά και ας μας έχουν κλέψει, σκοτώσει, βασανίσει πρέπει να πληρωθούν με αίμα, πόνο μα και πράγματα που στερούνται λογικής. Εγώ είχα μάθει πως η Αριστερά ήταν ένα πατριωτικό ανάχωμα (**άσχετα εάν δεν το πίστεψα ποτέ αυτό) το οποίο πάλευε για τα δίκαια των ανθρώπων. Τώρα τι σόι δίκαιο είναι οι Τούρκοι να βρουν κερκόπορτα και τα παιδάκια από τα 15 να κάνουν διόρθωση φύλου και να καταργηθούν οι προσευχές συγχωρήστε με μα δεν το ‘χω καταλάβει.
Ο διελαύνων Hades μιλά για ένα σύστημα το οποίο είναι σαθρά δομημένο, μη εκσυγχρονισμένο και που είναι έτοιμο να καταρρεύσει. Αυτό όμως που προβληματίζει είναι πως η χώρα μπαίνει σε μια κατάσταση εξαναγκασμού. Προβλήματα με τσιγγάνους, άτομα που κάνουν διανομές.
Ο Hades θα βγάλει αρκετά «άπλυτα» στην φόρα γεγονός που θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό. Ίσως η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει προβλήματα με επιδόματα ή περίθαλψη συγκεκριμένων ομάδων ατόμων.
Ο transit KRONOS είναι σε επαφή με τον Κρόνο της Ελλάδας και αυτό σηματοδοτεί τεράστιο πρόβλημα με μετανάστες και τις επαναπροωθήσεις, για να μην πω απελάσεις, αυτών. Μιλά για απώλειες ατόμων κύρους αλλά μιλά για παραιτήσεις, αλλά και δικτατορικές μεθόδους. Μια ξαφνική απόφαση και νέα υστέρηση στα έσοδα. Νομικές εμπλοκές σε μια υπόθεση.
Ο τρανζιτ Πλούτωνας μιλά για εξελίξεις και αλλαγές σχετικά με το ήθος ή την ηθική. Μιλά για την συζήτηση ή και την έναρξη μιας διαδικασίας λύσης μιας συνεργασίας. Δυστυχώς όμως μιλά και για την διατήρηση της ίδιας κατεύθυνσης σε θέματα ανάπτυξης. Δηλαδή το δόγμα του σκύλου «ότι δεν μπορείς να το ‘χεις …κατούρα το»…..
Ο διελαύνων Ζευς μιλά για καταστροφικές πυρκαγιές (**μα καλά…Οκτώβρη μήνα) για μια ήττα. Διασκέψεις και θεματολογία που έχουν να κάνουν με την εργασία. Σηματοδοτεί μια κατάσταση με έντονα ζητήματα με την οικονομία. Και αν προσθέσει κανείς τον Ουρανό που από διέλευση μιλά για κατάρρευση, αλλά και πτωχεύσεις. Σηματοδοτεί την έναρξη εχθροτήτων ή και γιατί όχι ένα «αντάρτικο» πόλης. Μια ξαφνική ειδοποίηση!!!
Ο Δίας μιλά για σκανδαλώδεις κινήσεις υπέρ επιχειρηματιών οι οποίοι απολαμβάνουν προνόμια και πλεονεκτήματα τα οποία είναι αδύνατον να τα χει ένας κοινός «θνητός».
Ο Apollon σηματοδοτεί ιστορικές ανακαλύψεις αλλά και διάφορες «υπηρεσίες» που θα επιχειρήσουν να βγάλουν στην επιφάνεια «πάθη» κάποιων πολιτικών. Επιδείνωση σε ζητήματα υγείας και ασθένειες που μπορεί να λάβουν επιδημικές διαστάσεις. Ο λαός που αρχίζει και νοιώθει σαν τους άθλιους …του Βίκτωρ Ουγκώ.
Ο Βόρειος Δεσμός υποδηλώνει πως προφανώς και τα μάτια μας θα δούνε πολλά. Επαφές με χώρες που έχουν εντελώς διαφορετική κουλτούρα.
Ο Admetos μιλά για την απαίτηση μιας απομάκρυνσης ενός προσώπου από ένα αξίωμα, απόσυρση ή παραίτηση. Χτύπημα της αγροτιάς από κακοκαιρία.
Ο πλανήτης της ψευδαίσθησης, ο Ποσειδώνας, ισούται με την Σελήνη και αυτό δείχνει την ανισορροπία του λαού αλλά και κατασκοπία από γυναίκες. Στον πολιτικό κόσμο υπάρχει πλήρης αναξιοπιστία.
Ο Κρόνος μιλά για «κρέμασμα» του τζίρου της αγοράς και προβλήματα στον εμπορικό ανεφοδιασμό και τροφοδοσία.
Ο Cupido μιλά για την προσπάθεια κάποιων να απεμπλακούν από τα «δεσμά» τους αλλά αυτό θα είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Εν κατακλείδι είναι ένας μήνας που το πολιτικό θερμόμετρο θα πάρει φωτιά από αποκαλύψεις, ενδεχόμενες διαγραφές αλλά και μετακινήσεις στελεχών. Σε οικονομικό επίπεδο τα πράγματα θα είναι δύσκολα (**πρώτα για την κυβέρνηση και εν συνεχεία για τον λαό) ενώ δεν αποκλείεται να βγουν πολιτικά «άπλυτα» στην σέντρα….
Καλό μήνα να έχετε
Karl-Heinz Ottinger

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια