Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Transformers 1984-...

Οι TRANSFORMERS ήταν αρχικά φιγούρες εξωγήινων ρομπότ που μεταμορφώνονταν σε αυτοκίνητα, αεροπλάνα, συσκευές ή ζώα και δημιουργήθηκαν στην Ιαπωνία από την εταιρία παιχνιδιών Takara (νυν Takara Tomy) στα τέλη της δεκαετίας του ’70.

Η αρχική τους ονομασία ήταν Diaclomes και έκαναν θραύση στην Ιαπωνία στους πρώτους μήνες κυκλοφορίας τους στην αγορά. Το 1984 η παγκοσμίως γνωστή εταιρία κατασκευής παιχνιδιών Hasbro αγοράζει από την Takara τα δικαιώματα διανομής των Diaclomes και μετονομάζονται σε TRANSFORMERS.
Την ίδια χρονιά δημιουργείται η η ομώνυμη σειρά κινουμένων σχεδίων από Αμερικανούς και Ιάπωνες σχεδιαστές με την συνεργασία της Marvel και γυρίστηκαν σε 6 σεζόν (περίοδος 1984-1990).
Η σειρά μας παρουσιάζει τις περιπέτειες των TRANSFORMERS που προέρχονται από τον πλανήτη Cybertron. Στον συγκεκριμένο πλανήτη για λίγο καιρό όλοι οι TRANSFORMERS ζούσαν αρμονικά και ειρηνικά μέχρι που κάποιοι από αυτούς επαναστάτησαν και έγιναν υπερασπιστές του Κακού!
Αυτοί οι ονομάστηκαν Decepticons με αρχηγό τον σατανικό Megatron και σκοπός τους είναι να σπείρουν την καταστροφή όχι μόνο στον δικό τους πλανήτη αλλά και στους άλλους πλανήτες ιδιαίτερα τη Γη. Οι καλοί TRANSFORMERS που ονομάζονται Αutobots, με αρχηγό τον Optimus Prime υπερασπίζονται την Γη και την ανθρωπότητα και κύριος σκοπός τους είναι να σταματήσουν την κυριαρχία των σατανικών Dicepticons στην Γη.
Η σειρά είχε υψηλή τηλεθέαση τους πρώτους μήνες προβολής της σε Ιαπωνία, ΗΠΑ και Ευρώπη ενώ η Hasbro κυκλοφόρησε 450.9000 φιγούρες TRANSFORMERS παγκοσμίως και έγιναν μόδα.
Στην Ελλάδα η σειρά πρωτοπροβλήθηκε στο Mega και αγαπήθηκε από πολλούς, ενώ η κυκλοφορία των φιγούρων της σειράς προκάλεσε ένα τεράστιο κύμα αγορών και συλλογής σε παιδιά ηλικίας 4-17 χρονών.
Επιπλέον το 1986 γυρίστηκε το (βασισμένο στην ομώνυμη σειρά κιν. σχεδίων) που προβλήθηκε στην Ελλάδα μέσω του Mega μεταξύ 1992 ή 1993.
Από το 1984 μέχρι σήμερα έχουν παραχθεί πολλές τηλεοπτικές σειρές. Εδώ ακολουθεί μια επιλεγμένη παρουσίαση των τηλεοπτικών σειρών:
The Transformers (TV series)- η πρώτη τηλεοπτική σειρά Transformers
Beast Wars: Transformers
Beast Machines: Transformers
Transformers: Robots in Disguise (Car Robots στην Ιαπωνία)
Transformers: Armada
Transformers: Energon
Transformers: Cybertron
Transformers: Animated
Transformers: Prime
Transformers: Robots In Disguise
Κινηματογραφικές ταινίες
Transformers (2007)
Transformers: Η Εκδίκηση των Ηττημένων/Transformers: Revenge of the Fallen (2009)
Transformers 3/Transformers: Dark of the Moon (2011)
Transformers: Age of Extinction/Transformers 4: Εποχή Αφανισμού (2014)
Αρθρο του NICOLINHO

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια