Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα βακτήρια βοηθούν τους ανθρώπους να αποικίσουν στον Άρη

Επιστήμονες από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, της Αγγλίας έχουν αρχίσει εργασίες για το έργο, στόχος του οποίου είναι να προετοιμάσει τον Άρη για την ανθρώπινη αποίκιση.
Ωστόσο, οι κύριοι παράγοντες αυτής της διαδικασίας είναι των κυανοβακτηρίων, τα οποία θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να κατοικήσουν στον κόκκινο πλανήτη.
Τα Κυανοβακτήρια, είναι επίσης γνωστά ως μπλε-πράσινη άλγη, έχουν την ικανότητα φωτοσύνθεσης και την ανάπτυξη του οξυγόνου.
Τα Κυανοβακτήρια είναι σε θέση να επιβιώσουν στις πιο σκληρές συνθήκες, και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας σε οξυγόνο στη Γη περίπου 2,5 δισεκατομμύρια χρόνια πριν. Τώρα, οι επιστήμονες εξετάζουν το ενδεχόμενο να επαναλάβουν τη διαδικασία αυτή στον Άρη.
- "Η ανθρωπότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον κόσμο των μικροβίων και είναι απόλυτα λογικό ότι μικρόβια πηγαίνουν με έναν αστροναύτη στο διάστημα.
Το ερώτημα είναι πώς να τα χρησιμοποιούν με τη μέγιστη δυνατή απόδοση », - δήλωσε ο Charles Cockell, ένας από τους συμμετέχοντες στο έργο.
Τώρα, οι επιστήμονες εξετάζουν διάφορες πιθανές χρήσεις των βακτηρίων.
Ορυχεία.
Μικρόβια χρησιμοποιούνται ευρέως στη biogeotechnology για την εξόρυξη χαλκού, ψευδαργύρου και διάφορων άλλων μη σιδηρούχων μετάλλων από μεταλλεύματα.
Περίπου το 30 τοις εκατό των ορυχείων χαλκού στις ΗΠΑ πραγματοποιείται από μικρόβια.
Οι επιστήμονες σχεδιάζουν να επαναλάβουν την τεχνολογία από τον Άρη.
Σε μια σειρά από πειράματα με δείγματα που πήραν από τον Άρη και τη Σελήνη, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το βακτήριο Anabaena είναι πιο αποτελεσματικό, επιβιώνει και λειτουργεί σε εξωτερικό χώρο.
Τα βακτήρια θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για τον μετριασμό των περιβαλλοντικών συνθηκών στον Άρη.
Το κύριο πρόβλημα είναι η ανάγκη να γίνει σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα αφού στοιχίζει  εκατομμύρια
Φυσικά, δεν μιλάμε για την τεχνητή δημιουργία της ζωής στον Άρη, αλλά οι επιστήμονες αναμένουν από βακτήρια να αυξηθεί η θερμοκρασία της επιφάνειας του πλανήτη έως 60 βαθμούς Κελσίου για να λιώσει ο πάγος και να γίνει η ατμόσφαιρα πιο πυκνή, ώστε να μειωθεί το επίπεδο της ηλιακής ακτινοβολίας.
Τα μικρόβια μπορεί επίσης να βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τις θύελλες σκόνης.
Το 2008 πείραμα στην περιοχή της ερήμου της εσωτερικής Μογγολίας στην Κίνα έδειξε ότι τα βακτήρια είναι ικανά σε δύο εβδομάδες να σχηματίσει την αμμώδη επιφάνεια του στερεού στρώματος.
inright

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια