Πετροδολάριο


Η μεγαλύτερη απατεωνιά όλων των εποχών
Εμείς οι απλοί άνθρωποι είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσουμε τα πραγματικά αίτια της κρίσης και πως οδηγηθήκαμε εδώ.
Όμως αν δούμε τα πράγματα διαχρονικά μέσα από την αντικειμενική ματιά ενός ιστορικού, θα διαπιστώσουμε πως και γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο.
Τα πραγματικά αίτια για τον πόλεμο στο Ιράκ και την σύγχρονη απειλή του Ιράν, που σε λίγο καιρό θα πάρει σάρκα και οστά με το πρόσχημα της τρομοκρατίας, δεν είναι σαφώς τα πυρηνικά, ούτε η τρομοκρατία και βεβαίως ούτε το πετρέλαιο.
Τι είναι λοιπόν;
Η λέξη κλειδί στο ερώτημα μας είναι η εξής:
ΠΕΤΡΟΔΟΛΑΡΙΑ!

Όλα γίνονται για την υποστήριξη της μεγαλύτερης απατεωνιάς στην πρόσφατη ιστορία, το αμερικάνικό πετροδολάριο.
Το 1971, οι ΗΠΑ τύπωναν και ξόδευαν πολύ περισσότερα μετρητά από ότι μπορούσαν να καλύψουν σε χρυσό.
Μερικά χρόνια αργότερα, οι Γάλλοι απαίτησαν την εξαργύρωση των μετοχών τους σε χρυσό. Όμως οι ΗΠΑ το απέρριψαν επειδή στην πραγματικότητα δεν είχαν αρκετό χρυσό για τα δολάρια που είχαν ήδη τυπώσει και ξοδέψει σε όλον τον κόσμο, και έτσι θα έπρεπε να δηλώσουν χρεωκοπία.
Έτσι, οι ΗΠΑ πήγαν στους Σαουδάραβες και έκαναν συμφωνία - ο ΟΠΕΚ να κάνει όλες τις συναλλαγές - πωλήσεις πετρελαίου σε αμερικανικά δολάρια
Από εκείνη τη στιγμή, κάθε χώρα που χρειαζόταν να αγοράσει πετρέλαιο έπρεπε πρώτα να έχει αμερικανικά δολάρια, που σημαίνει ότι ανταλλάσσανε τα αγαθά και τις υπηρεσίες τους σε δολάρια, τα οποία οι Αμερικανοί μόλις είχαν τυπώσει.
Οι Αμερικανοί αγόραζαν το πετρέλαιο στην κυριολεξία δωρεάν τυπώνοντας αυτά τα δολάρια.
Το απόλυτο δωρεάν γεύμα για τους Αμερικανούς εις βάρος όλου του υπόλοιπου κόσμου.
Η απάτη όμως άρχισε να αποκαλύπτεται όταν ο Saddam Hussein άρχισε να πουλάει το πετρέλαιο του Ιράκ απευθείας σε ευρώ, ακυρώνοντας τη βολική συμφωνία των Αμερικανών με τον ΟΠΕΚ.
Έτσι ο Saddam κρίθηκε επικίνδυνος και έπρεπε να τον σταματήσουν πάση θυσία.

Πως;
Η ΗΠΑ βρήκαν μια αφορμή να ξεκινήσουν τον πόλεμο (δες δίδυμους πύργους) και να εισβάλλουν στο Ιράκ και το πρώτο πράγμα που έκανα οι Αμερικάνοι ήταν να ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΕ ΔΟΛΑΡΙΑ.
Έτσι, η κρίση του νομίσματος είχε απετράπη για την ώρα.
Αλλά ό Hugo Chavez (πρόεδρος της Βενεζουέλα) άρχισε να πουλάει και αυτός το πετρέλαιο της Βενεζουέλα σε διαφορετικά νομίσματα από το δολάριο.

Αποτέλεσμα;
Διάφορες απόπειρες δολοφονίας από την CIA.
Το πετροδολάριο ξέφυγε από τον έλεγχο.
Ο Ιρανός πρόεδρος (Ahmedinejad) παρακολουθώντας όλα αυτά, αποφάσισε να κάνει το ίδιο, να πουλάει δηλαδή πετρέλαιο σε όλα τα νομίσματα ΕΚΤΟΣ του δολαρίου.
Το παιχνίδι της κάλυψης έφτασε στο τέλος του για τους Αμερικάνους.
Μόλις οι διάφορες χώρες ανακάλυψαν ότι μπορούν να αγοράσουν νομίσματα αντί για αμερικανικά δολάρια, οι περισσότερες χώρες του ΟΠΕΚ, εγκαταλείπουν το δολάριο.
Τι έπρεπε να γίνει λοιπόν;
Η θα φτάναμε στο τέλος της αμερικανικής αυτοκρατορίας και καταστροφή της αμερικανικής οικονομίας ή... θα έπρεπε να χτυπηθεί ευθέως το ευρώ με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης ώστε να μπορέσει το δολάριο σταδιακά να ανακάμψει, ανακτώντας τη χαμένη εμπιστοσύνη στις αγορές.
Όμως αυτό δεν αρκεί...
Σε λίγο καιρό θα υπάρχουν σοβαρές εξελίξεις στο θέμα του Ιράν.
Η ιστορία που σας είπαμε λοιπόν δεν τελειώνει εδώ αλλά τώρα μπαίνουμε στην τελευταία φάση του δράματος.
adesmeutoslogos

Related Posts