Αμπελοφάσουλα τηγανίτες από την Αστυπάλαια ۞☆.☃.✯

Προετοιμασία: 30΄, Τηγάνισμα: περίπου 15' .
* Υλικά για 15 -20 κομμάτια.
3 φλιτζ. τσαγιού αμπελοφάσουλα, βρασμένα μέχρι να μαλακώσουν (όχι όμως να λιώσουν) και κομμένα σε μικρά κομμάτια.
3 μεγάλα κρεμμύδια, σε ψιλό καρέ.
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα.
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες.
Περίπου 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ.
2 κουτ. φούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα.
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.
* Διαδικασία.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο τα ξερά κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε και το σκόρδο και ανακατεύουμε 1-2 φορές.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα σοταρισμένα υλικά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αμπελοφάσουλα, το δυόσμο, το αλεύρι αναμεμειγμένο με το μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι και σιγά σιγά μερικές κουταλιές κρύο νερό.
Πρέπει να πετύχουμε ένα πηχτό κουρκούτι που να στέκεται στο κουτάλι.
Προσθέτουμε αλεύρι, αν είναι αραιό το μείγμα.
Βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει καλά.
Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Τραβάμε με τρυπητή κουτάλα τις τηγανίτες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σερβίρουμε τις φασουλοκροκρέτες ζεστές και συνοδεύουμε με ντομάτες, κομμένες στα 4, και γιαούρτι στραγγιστό στο πλάι.
Μυρσίνη Λαμπράκη

Related Posts